Fostul primar al Taipei-ului, arestat pentru corupție. Fost chirurg devenit politician

Fostul primar al Taipei-ului, arestat pentru corupție. Fost chirurg devenit politician
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2024

Fostul candidat prezidențial taiwanez Ko Wen-je a fost arestat după ce a fost interogat despre presupusul său rol într-un scandal de corupție care a implicat un proiect imobiliar, survenit când era primar al Taipei-ului, între 2014 și 2022, relatează AFP.

După o percheziție la domiciliul său, Ko a fost interogat timp de 19 ore, iar apoi instanța a ordonat arestarea sa, sâmbătă, în jurul orei 02:00" (vineri, 18:00 GMT), a transmis Partidul Popular Taiwanez (TPP), al cărui președinte este Ko, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Facturile la electricitate pentru anumiți consumatori vor scădea CITEȘTE ȘI ANUNȚ Facturile la electricitate pentru anumiți consumatori vor scădea
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Avocatul politicianului a cerut o revizuire a legalității arestării sale, dar cererea a fost "respinsă" de Tribunalul Districtual din Taipei, a precizat TPP într-o a doua declarație.

"Respectăm decizia Tribunalului Districtual din Taipei și susținem dreptul președintelui Ko de a solicita despăgubiri în conformitate cu legea", a adăugat formațiunea.

VIDEO Prima TV - Care a ajuns să fie cea mai mare pensie din România după recalculare: Are un stagiu de cotizare de doar 18 ani, dar cu contribuții foarte mari CITEȘTE ȘI VIDEO Prima TV - Care a ajuns să fie cea mai mare pensie din România după recalculare: Are un stagiu de cotizare de doar 18 ani, dar cu contribuții foarte mari

Ko Wen-je neagă acuzațiile de corupție împotriva sa în tranzacțiile imobiliare din timpul mandatului său. El susține că niciuna dintre operațiunile pe care le-a efectuat nu a fost ilegală.

Cu toate acestea, el a anunțat joi că își ia un concediu personal de trei luni de la conducerea partidului.

VIDEO Blackout în Venezuela, panică pe străzi CITEȘTE ȘI VIDEO Blackout în Venezuela, panică pe străzi

Acest fost chirurg devenit politician a participat în calitate de candidat anti-sistem la alegerile prezidențiale din ianuarie, terminând pe a treia și ultima poziție, cu 26,4% din voturi.

Partidul său a câștigat opt locuri la alegerile parlamentare din aceeași lună.

Bănci luate cu asalt în Liban CITEȘTE ȘI Bănci luate cu asalt în Liban

Nici Partidul Democrat Progresist (DPP) al președintelui Lai Ching-te, nici Kuomintang (KMT), cel mai mare grup de opoziție, nu au câștigat suficiente locuri pentru a-și asigura o majoritate clară.

La sfârșitul lunii mai, Parlamentul a adoptat o lege care îi conferă mai multe puteri de investigare în lupta împotriva corupției.

viewscnt
Afla mai multe despre
primar
coruptie