Alegeri prezidențiale și referendum în Moldova. Scrutinul a început. În câte secții se poate vota în România

Alegeri prezidențiale și referendum în Moldova. Scrutinul a început. În câte secții se poate vota în România

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 07:18

Peste 3,3 milioane de moldoveni sunt așteptați la secțiile de vot, duminică. Aceștia urmează să-și aleagă viitorul președinte, dar și să decidă dacă vor modificarea Constituției în vederea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Scrutinul s-a deschis la ora 7:00 și se închide la ora 21.00 în cele 2.221 de secții de vot, unde sunt așteptați la urne 3,3 milioane de alegători. În timp ce în Chișinău sunt peste 300 de secții de vot, 30 de secții sunt pentru regiunea transnistreană, iar în diaspora sunt organizate 234 de secții de vot. În premieră, în unele țări s-a putut vota prin corespondență, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În România, se poate vota în 16 secții, dintre care trei în București.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Nu vor exista sondaje de tip exit-poll, iar rezultatele vor fi disponibile în timp real, pe măsură ce se numără voturile.

Potrivit agora.md, 2061 de observatori naționali și internaționali vor monitoriza desfășurarea alegerilor. Observatorii acreditați de Comisia Electorală Centrală (CEC) reprezintă atât asociații din țară, cât și misiuni diplomatice străine sau autorități electorale internaționale, inclusiv OSCE, Parlamentul European și Consiliul Europei.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri moldova
referendum moldova