Populația de animale din pădurile lumii s-a redus la jumătate față de 1970

Populația de animale din pădurile lumii s-a redus la jumătate față de 1970
scris 14 aug 2019

Numărul viețuitoarelor care trăiesc în pădurile din întreaga lume s-a redus cu cel puțin o jumătate în ultimii 50 de ani, avertizează un studiu citat marți de Press Association.

Viețuitoarele din mediul forestier sunt vitale pentru menținerea sănătății pădurilor și junglelor, zone importante care înmagazinează dioxidul de carbon din atmosferă și care ajută la reducerea schimbărilor climatice, se arată într-un raport publicat de organizația de mediu World Wide Fund for Nature (WWF) și Zoological Society of London (ZSL), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Conform studiului efectuat asupra a 455 de populații din 268 de specii de viețuitoare sălbatice care trăiesc exclusiv în mediul forestier, numărul acestora a scăzut în medie cu 53% din 1970.

FOTO Zeci de camere de la un complex hotelier din Mamaia, închise temporar de ANPC după ce au fost găsite mai multe nereguli CITEȘTE ȘI FOTO Zeci de camere de la un complex hotelier din Mamaia, închise temporar de ANPC după ce au fost găsite mai multe nereguli

Cea mai mare amenințare la adresa viețuitoarelor sălbatice care trăiesc în păduri este reprezentată de pierderea și distrugerea habitatului, în mare parte provocate de curățarea terenurilor în vederea producției de bunuri de uz uman, dar și de exploatarea forestieră nesustenabilă și incendii de vegetație. Alte pericole la adresa mamiferelor, amfibienilor, reptilelor și păsărilor din mediul forestier sunt vânătoarea, schimbările climatice, introducerea speciilor invazive, comerțul ilegal cu animale și prezența unor boli, se arată în raport.

Cel mai mare declin a fost consemnat în pădurile tropicale, precum cele din zona amazoniană.

viewscnt
Afla mai multe despre
animale
paduri