Serviciul american de streaming Netflix a fost de acord să soluționeze o dispută fiscală cu Italia, prin plata a 55,8 milioane de euro, potrivit companiei și unor surse juridice, transmite Reuters.
Procurorii din Milano au afirmat într-un comunicat că au stabilit o înțelegere cu o companie multinațională de streaming video, la cerere, pentru o perioadă cuprinsă între octombrie 2015 și 2019, căreia i-au cerut să plătească 55,8 milioane de euro (59,1 milioane de dolari), scrie News.ro.
Aceștia au publicat suma, fără a numi în mod specific compania implicată, dar trei surse care cunosc problema au confirmat că este Netflix.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centraleUn purtător de cuvânt al Netflix a spus că compania este încântată că problema a fost finalizată.
”Am menținut dialogul și cooperarea constantă cu autoritățile italiene și continuăm să credem că am acționat în deplină conformitate cu regulile italiene și internaționale”, a spus purtătorul de cuvânt.
Procurorii deschiseseră în urmă cu trei ani o anchetă pentru o posibilă evaziune fiscală. Ei au susținut că Netflix ar fi trebuit să plătească taxe în Italia, deoarece s-a bazat pe infrastructura digitală pentru a transmite conținut către 2 milioane de utilizatori din țară.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de greaÎn contextul acordului de plată, Netflix a deschis acum un birou în Italia, înființând o bază la Roma și angajând peste 40 de angajați.
Ancheta procurorilor din Milano, care au susținut că cablurile și serverele de computer utilizate de Netflix reprezintă o prezență fizică în Italia, a fost declanșată de controale efectuate de poliția fiscală din Italia.
În trecut, procurorii din Milano au anchetat și alți giganți americani din domeniul tehnologiei, cum ar fi Apple, Amazon și Facebook, pentru eludarea taxelor, permițând Italiei să încaseze câteva miliarde de euro sub formă de amenzi și plăți de taxe.