Economiile americanilor au scăzut în medie cu 9.000 de dolari în 2022, erodate de efectele economice ale pandemiei de Covid-19

Economiile americanilor au scăzut în medie cu 9.000 de dolari în 2022, erodate de efectele economice ale pandemiei de Covid-19
scris 22 mai 2022

Efectele economice continue ale pandemiei de Covid-19 erodează situația financiară a americanilor, astfel că valoarea medie a economiilor personale a scăzut cu 15%, de la 73.100 de dolari în 2021 la 62.086 de dolari în 2022, potrivit studiului recent 2022 Planning & Progress, realizat de Northwestern Mutual, transmite CNBC.

O proporție de 60% dintre adulții din Statele Unite afirmă că pandemia a fost ”foarte perturbatoare” pentru finanțele lor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Sondajul anual a fost realizat de The Harris Poll, între 8 februarie și 17 februarie, cu date extrase din răspunsurile a 2.381 de adulți americani.

”Ar putea exista mai mulți factori care să contribuie la scăderea economiilor față de anul trecut, de la intensificarea inflației la oamenii care cheltuie mai mult pe măsură ce revin la un sentiment de normalitate în viața lor”, a declarat Christian Mitchell, directorul pentru clienți al Northwestern Mutual, într-un comunicat de presă.

În pofida impactului pe care l-a avut pandemia asupra finanțelor respondenților, 48% au spus că s-au adaptat la noile lor circumstanțe. Aproape trei sferturi afirmă că au adoptat și obiceiuri financiare mai bune din cauza asta.

Printre obiceiurile de bani sănătoase pe care le-au adoptat respondenții se numără reducerea cheltuielilor pentru traiul zilnic, combaterea datoriilor și creșterea investițiilor.

De fapt, 17% dintre respondenți au spus că acum își revizuiesc în mod regulat planurile financiare, în timp ce 14% au spus că și-au mărit contribuțiile la economii și la pensie.

Alți 69% au declarat că intenționează să-și mențină ratele actuale de economii, dar Mitchell a avertizat că ar putea fi nevoie ca optimismul să fie temperat.

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
sua
economii