Înotătorul Avram Iancu a plecat spre Dover pentru dubla traversare a Canalului Mânecii

Înotătorul Avram Iancu a plecat spre Dover pentru dubla traversare a Canalului Mânecii
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2024

Înotătorul în ape libere Avram Iancu a plecat din Petroșani spre Dover (Marea Britanie), unde va lua startul într-o dublă traversare a Canalului Mânecii, această provocare, estimată la circa 36 de ore de înot continuu, fiind dedicată împlinirii a 200 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu.

Bibliotecarul din Petroșani a declarat, la plecare, că s-a pregătit intens pentru ceea ce va urma, precizând că a efectuat multe antrenamente, o parte dintre acestea constând în duble traversări ale unor lacuri din țară, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Odată cu încetinirea economiei, chinezii își schimbă stilul de viață CITEȘTE ȘI Odată cu încetinirea economiei, chinezii își schimbă stilul de viață
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Această aventură presupune foarte multe lucruri. Până la momentul de față a fost necesară o pregătire fizică și psihică deosebite. Am făcut multe antrenamente, am traversat o salbă de lacuri din țară, iar de acum încolo urmează două săptămâni de pregătire continuă la Dover, pentru a desăvârși această acțiune. După aceea, va urma o încleștare între om și natură, de 36 de ore", a spus Iancu.

Sportivul a menționat că principalul obstacol cu care s-ar putea întâlni este reprezentat de temperatura scăzută a apei din Canalul Mânecii.

El a ținut să precizeze că prin realizarea acestei performanțe dorește să marcheze împlinirea a 200 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu, dar și 10 ani de la momentul în care a încercat să traverseze, pentru prima oară, Canalul Mânecii.

"La aventura asta nu mă poate speria decât temperatura joasă a apei, deoarece va trebui să înot foarte mult: 36 de ore în Canalul Mânecii. Nu este deloc ușor, dar nimic măreț nu se poate realiza ușor. Marele Avram Iancu, Crăișorul Munților, merită o astfel de acțiune", a completat înotătorul.

Cel mai probabil, traversarea Canalului Mânecii ar putea avea loc la începutul lunii august.

Potrivit acestuia, în lume sunt 2.500 de înotători care au reușit performanța de a traversa Canalul Mânecii și doar 37 care au realizat o dublă traversare a strâmtorii.

Bibliotecarul Avram Iancu are la activ mai multe performanțe la înotul în ape deschise, ultima fiind consemnată în luna mai 2023, când a traversat înot Marea Galileii. În vara anului 2017, sportivul din Petroșani a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanță de 2.860 de kilometri, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, iar în iulie 2022 a devenit primul român care a reușit să traverseze înot Canalul Bristol, din Marea Britanie.

Printre reușitele lui Avram Iancu se numără și traversarea înot a Canalului Mânecii, în august 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
avram iancu
canalul mânecii