Reacții din România la tentativa de asasinat la adresa lui Donald Trump

Reacții din România la tentativa de asasinat la adresa lui Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2024

Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a declarat că americanii sunt șocați în urma împușcăturilor de la mitingul lui Donald Trump, el afirmând că principala întrebare este cum s-a putut ajunge la această situație.

"Practic americanii sunt șocați. Toată atenția se îndreaptă spre serviciile de securiatte, întrebarea care se pune este cum a putut ajunge un lunetist să tragă la un miting. Trump beneficiază de servicii de protecție foarte riirguroase. La Washington, Convenția republicană de luni va beneficia de mai multă atenție. Se așteaptă să se vadă ce va spune Trump despre această tentativă. Va avea loc o evaluare a protecției de care beneficiază Trump, probabil că vor fi măsuri sporite la Wisconsin. Să nu uităm că armele de foc sunt la liber în această țară și un astfel de incident se poate întâmpla oricând. Totuși, încă se pune întrebarea de ce nu a avut un perimetru de securitate mai bun", a declarat Muraru la Digi 24.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Lucrările de defrișare pe Valea Oltului au depășit 23% CITEȘTE ȘI VIDEO Lucrările de defrișare pe Valea Oltului au depășit 23%
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Indiferent de diferențele politice sau ideologice, recurgerea la violență nu este niciodată justificată sau acceptabilă, afirmă liderul PSD premierul Marcel Ciolacu după ce Donald Trump a fost rănit ușor la un miting în Pennsylvania, FBI calificând incidentul armat drept ”tentativă de asasinat”.

”Transmit gândurile mele de recuperare rapidă președintelui Trump și tuturor victimelor acestui atac oribil! Indiferent de diferențele politice sau ideologice, recurgerea la violență nu este niciodată justificată sau acceptabilă”, a scris Ciolacu pe X.

Fostul președinte SUA Donald Trump este în siguranță, au anunțat Secret Service și campania sa, după ce mai multe focuri de armă au răsunat la un miting din Pennsylvania al candidatului republican la președinție. În timp ce o înregistrare video îl arată pe Trump făcând o grimasă și ridicând o mână la urechea dreaptă, unde sângerează, autoritățile au anunțat decesul a două persoane, una dintre ele fiind cel care a deschis focul. Alte două persoane din public au fost grav rănite.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
andrei muraru