Un oraș din nordul statului american California le cere pensionarilor, gospodinelor și studenților să își ia un job pentru a ameliora criza forței de muncă, relatează Business Insider.
Viceprimarul din Folsom a încheiat un parteneriat cu camera de comerț locală pentru a lansa o campanie care să încurajeze aceste grupuri de persoane să lucreze până la 20 de ore pe săptămână timp de 6 luni la afaceri locale care nu reușesc să găsească muncitori, potrivit CBS Sacramento.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Speranța noastră este să acoperim această lipsă”, a declarat Joe Gagliardi, președintele camerei de comerț din Folsom, scrie Hotnews.ro.
„Este cu adevărat o soluție pe termen scurt în care oamenii care au timp și sunt dedicați comunității o pot ajuta. Nu le cerem oamenilor să lucreze gratuit, vorbim de persoane care au timp liber și ar putea aloca o parte a acestuia unora din afacerile noastre”, a explicat Gagliardi.
Tot mai multe orașe și state din SUA analizează metode neconvenționale de a ameliora criza forței de muncă, o problemă resimțită la nivel național care amenință să deraieze relansarea economică a țării după pandemie.
Afacerile din retail și sectorul ospitalier au fost printre cele mai afectate de criză în contextul în care muncitorii s-au săturat de salariile mici, programul lung și clienții nepoliticoși, hotărând să renunțe la slujbe.
Strategia care funcționează?
În unele locuri strategia de a atrage adolescenți și pensionari a funcționat. Rata de angajare a adolescenților a atins vara aceasta cel mai ridicat nivel al său după 2008 după ce afacerile cu probleme s-au reorientat către tineri.
Mai mult, potrivit Biroului de Statistică al SUA, peste 2,5% din angajații ieșiți la pensie au decis să se întoarcă la muncă doar luna trecută, tentați probabil de salariile mai mari.
„Este o nebunie, vorbiți la orice restaurant, unul din 10 candidați o să vină poate la interviu, 9 din 10 nici măcar nu apar”, afirmă Jeff Back, proprietarul unui restaurant din Folsom.
El spune că noua inițiativa a primarului a început deja să aibă un impact.
„A trecut doar o săptămână sau două și deja au venit câteva persoane și ne-au spus 'Pot să ajut, de ce aveți nevoie?'”, susține Back.