SUA: Prețurile de consum au crescut mai puțin decât se estima

SUA: Prețurile de consum au crescut mai puțin decât se estima
scris 15 mai 2024

Prețurile de consum în SUA au crescut în aprilie mai puțin decât se estima, sugerând că inflația a reluat tendința descendentă la începutul trimestrului doi, întărind speculațiile de pe piețe că Rezerva Federală a SUA (Fed) va începe să reducă dobânzile în septembrie, transmite Reuters.

Luna trecută, indicele prețurilor de consum a urcat cu 0,3%, după un avans de 0,4% în martie și în februarie, conform datelor Biroului de Statistică de la Departamentul american al Muncii (BLS), arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Isărescu dă din noi indicii, dar fără angajamente, cu privire la tăierea dobânzilor: „Dacă inflația scade în mai...” CITEȘTE ȘI Isărescu dă din noi indicii, dar fără angajamente, cu privire la tăierea dobânzilor: „Dacă inflația scade în mai...”
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În ritm anual, indicele prețurilor de consum a urcat cu 3,4%, după un avans de 3,5% în martie, în timp ce economiștii intervievați de Reuters se așteptau la o creștere lunară de 0,4% și un avans anual de 3,4%. În iunie 2022, indicele prețurilor de consum atinsese nivelul de vârf de 9,2%. În primul trimestru din 2024 inflația a accelerat, pe fondul cererii interne solide.

Economiștii se așteaptă la atenuarea presiunilor inflaționiste în trimestrului doi din 2024 și, pe fondul înăspririi pieței forței de muncă, inflația să se îndrepte spre ținta Fed de 2%.

Comisia Europeană: România, cea mai mare inflație din UE, dar și una dintre cele mai mari creșteri economice. A înrăutățit semnificativ prognoza privind deficitul guvernamental CITEȘTE ȘI Comisia Europeană: România, cea mai mare inflație din UE, dar și una dintre cele mai mari creșteri economice. A înrăutățit semnificativ prognoza privind deficitul guvernamental

Și președintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a declarat marți: "Primul trimestru în Statele Unite a fost remarcabil pentru lipsa progreselor privind inflația. Nu ne așteptam să fie un drum lin, dar dificultățile au fost mai ridicate decât ne-am așteptat, ceea ce ne spune că va trebui să avem răbdare și să lăsăm să-și facă treaba politica monetară restrictivă".

Piețele financiare se așteaptă ca Fed să înceapă să reducă dobânzile în septembrie.

De asemenea, inflația de bază, care exclude prețurile volatile precum cele la alimente și energie, a urcat cu 0,3%, după un avans de 0,4% în martie, și la 3,6% în ritm anual, față de o expansiune de 3,8% în martie.

Peste 2.000 de persoane din Asia au fost angajate în Brașov în ultimii doi ani CITEȘTE ȘI Peste 2.000 de persoane din Asia au fost angajate în Brașov în ultimii doi ani

La ultima ședință de politică monetară, oficialii Fed au decis în unanimitate să mențină rata dobânzii la un interval cuprins între 5,25% și 5,50%, în linie cu estimările analiștilor. Este cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
inflatie