Scădere peste așteptări a exporturilor Germaniei

Scădere peste așteptări a exporturilor Germaniei
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2024

Exporturile Germaniei au înregistrat o scădere peste așteptări în luna mai, din cauza unei cereri slabe pentru bunurile germane în China, SUA și țările europene, arată datele publicate de Oficiul federal de statistică, transmite Reuters.

Exporturile celei mai mari economii europene au scăzut cu 3,6% în luna mai comparativ cu luna aprilie, până la 131,6 miliarde de euro, comparativ cu un declin de 1,9% prognozat de analiștii intervievați de Reuters. În timp ce exporturile spre țările UE au scăzut cu 2,5% în luna mai, exporturile spre țările din afara UE au scăzut cu 4,9%, a precizat Oficiul federal de statistică. Exporturile germane spre China au scăzut cu 10,2% în luna mai, iar importurile spre Marea Britanie s-au redus cu 9,3%, ceea ce arată spre o cerere scăzută pentru bunurile germane, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
România - nivel record al finanțărilor obținute de la BEI. Sume de zece ori mai mari pentru companii - LISTA CITEȘTE ȘI România - nivel record al finanțărilor obținute de la BEI. Sume de zece ori mai mari pentru companii - LISTA
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

În pofida scăderii exporturilor, balanța comercială a Germaniei s-a îmbunătățit ușor în luna mai, grație faptului că importurile Germaniei au înregistrat un declin mai pronunțat decât exporturile, de 6,6%, până la 106,7 miliarde de euro. În consecință, balanța comercială a Germaniei a înregistrat un surplus de 24,9 milioane de euro în luna mai, după un surplus de 22,2 miliarde de euro în aprilie și comparativ cu un surplus de 16,8 miliarde de euro în luna mai a anului trecut.

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinație a bunurilor exportate de 17 state membre și una dintre primele trei destinații pentru 22 de state membre.

viewscnt
Afla mai multe despre
expor
germania