Rata șomajului din Marea Britanie a scăzut neașteptat

Rata șomajului din Marea Britanie a scăzut neașteptat
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2024

Rata șomajului în Marea Britanie a scăzut neașteptat în trimestrul doi din 2024, în timp ce creșterea salariilor este la cel mai redus nivel din ultimii aproape doi ani, ceea ce indică atenuarea presiunilor inflaționiste, arată datele publicate de Oficiul Național de Statistică (ONS), transmit Reuters și BBC.

În perioada aprilie-iunie 2024, rata șomajului a scăzut la 4,2%, cel mai redus nivel începând din februarie, față de 4,4% în precedentele trei luni, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Vânzările globale de mașini electrice au crescut, China a înregistrat cel mai mare avans CITEȘTE ȘI Vânzările globale de mașini electrice au crescut, China a înregistrat cel mai mare avans
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Excluzând bonusurile, câștigurile au crescut în ritm anual cu 5,4% în trimestrul doi din 2024 (față de un avans de 5,8% în precedentele trei luni), cel mai redus nivel începând din august 2022. Totuși, ONS a apreciat că avansul salariilor rămâne "relativ solid", câștigurile continuând să crească mai rapid decât inflația.

La 1 august, Banca Angliei (BoE) a decis să reducă dobânda de politică monetară cu 0,25%, până la la 5%, fiind prima scădere începând din martie 2020, și a anunțat că va urmări cu atenție creșterea salariilor.

"Persistența creșterii solide a salariilor ar putea spori îngrijorările privind evoluția inflației, ceea ce ar putea determina Banca Angliei să fie prudentă în privința unor reduceri suplimentare ale dobânzii", a apreciat Monica George Michail, economist la National Institute of Economic and Social Research.

ADR a comunicat condițiile pentru IMM-urile care vor să-și perfecționeze și recalifice angajații în competențe digitale CITEȘTE ȘI ADR a comunicat condițiile pentru IMM-urile care vor să-și perfecționeze și recalifice angajații în competențe digitale

Angajatorii se așteaptă ca în următoarele luni inflația mai scăzută să reducă presiunile asupra creșterii salariilor. Un studiu realizat de BoE arată că angajatorii se așteaptă la creștere a salariilor de 4,1%.

De asemenea, Banca Angliei estimează că în următorii ani rata șomajului va urca la 4,8%, dar sub nivel ridicat înregistrat înaintea pandemiei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
somaj