Rata anuală a inflației din SUA - cel mai scăzut nivel de la începutul lui 2021

Rata anuală a inflației din SUA - cel mai scăzut nivel de la începutul lui 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 08:12

Inflația din Statele Unite a scăzut în august la cel mai redus nivel din februarie 2021, potrivit unui raport al Departamentului Muncii, care a arătat, de asemenea, că un indicator esențial referitor la inflația a fost mai mare decât se aștepta, creând condițiile pentru o reducere așteptată a dobânzii de referință a Rezervei Federale cu un sfert de punct procentual, transmite CNBC.

Indicele prețurilor de consum, o măsură amplă a costurilor bunurilor și serviciilor în economia SUA, a crescut cu 0,2% față de luna anterioară, în conformitate cu consensul Dow Jones, a raportat Biroul de Statistică a Muncii. Aceasta a adus rata inflației pe 12 luni la 2,5%, în scădere cu 0,4 puncte procentuale față de nivelul din iulie, puțin sub estimarea de 2,6% și la cel mai redus nivel din ultimii 3 ani și jumătate, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
O firmă cu un singur angajat, venit din domeniul militar, și afaceri de doar 270.000 lei pe an, în analiză pentru un ajutor de stat de peste 200 milioane de lei. Alte firme de pe lista scurtă CITEȘTE ȘI O firmă cu un singur angajat, venit din domeniul militar, și afaceri de doar 270.000 lei pe an, în analiză pentru un ajutor de stat de peste 200 milioane de lei. Alte firme de pe lista scurtă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cu toate acestea, IPC de bază, care exclude prețurile volatile la alimente și energie, a crescut cu 0,3% în august, fiind puțin mai mare decât estimarea de 0,2%. Rata inflației de bază pe 12 luni s-a menținut la 3,2%, în conformitate cu prognoza.

Ușoara creștere a IPC-ului de bază menține Fed în apărare față de inflație, probabil anulând posibilitatea unei reduceri mai agresive a ratei dobânzii, atunci când factorii de decizie se întâlnesc marțea și miercurea viitoare.

”Acesta nu este raportul pentru IPC pe care piața a vrut să-l vadă. Având în vedere că inflația de bază este mai mare decât erau așteptările, calea Fed către o reducere cu 50 de puncte de bază a dobânzii cheie a devenit mai complicată”, a declarat Seema Shah, strateg șef global la Principal Asset Management.

Acțiunile de pe Wall Street au scăzut în urma raportului, în timp ce randamentele obligațiunilor Trezoreriei au fost mixte.

Pe piața futures a fondurilor federale, traderii au stabilit prețul cu o șansă de 85% ca Fed să aprobe o reducere a ratei dobânzii cheie cu un sfert de punct procentual, pe 18 septembrie, potrivit măsurii FedWatch a Grupului CME. În urmă cu o lună, piețele înclinau spre o reducere a dobânzii de referință de 50 de puncte de bază.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
economie
inflatie