Producția industrială a scăzut

Producția industrială a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2024

Producția industrială a scăzut în primele cinci luni cu 1,7% ca serie brută și cu 1,2% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, față de perioada similară a anului trecut, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

”În perioada 1.I – 31.V.2024, comparativ cu perioada 1.I – 31.V.2023, producția industrială (serie brută) a scăzut cu 1,7%, ca efect al scăderilor din cele trei sectoare industriale: producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-6,5%), industria prelucrătoare (-1%) și industria extractivă (-0,7%)”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
Isărescu explică de ce nu a sterilizat lichiditatea: dacă ajungi să faci pierderi, e jumătate de pas până să ți se spună că ești bugetar! CITEȘTE ȘI Isărescu explică de ce nu a sterilizat lichiditatea: dacă ajungi să faci pierderi, e jumătate de pas până să ți se spună că ești bugetar!
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în primele cinci luni, comparativ cu aceeași perioadă din anul 2023, a fost mai mică cu 1,2%, ca urmare a scăderilor producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-7,1%), industriei extractive (-0,7%) și industriei prelucrătoare (-0,5%), scrie News.ro.

În luna mai 2024, producția industrială (serie brută) a scăzut față de luna precedentă cu 8,8%, din cauza scăderilor industriei prelucrătoare (-9,8%) și producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-5,3%).

Industria extractivă a crescut cu 0,7%. Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mică față de luna precedentă cu 6,3%, ca efect al scăderilor industriei prelucrătoare (-7,8%) și industriei extractive (-1%).

Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a rămas la același nivel.

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (serie brută) a scăzut cu 11,1%, ca urmare a scăderilor din cele trei sectoare industriale: producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-12,1%), industria prelucrătoare (-11,5%) și industria extractivă (-1,8%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mică față de luna corespunzătoare din anul precedent cu 6,5%, din cauza scăderilor producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-11,2%), industriei prelucrătoare (-6,5%) și industriei extractive (-1,4%).

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins