Previziunea sumbră a analiștilor financiar-bancari: Când va adera România la zona euro

Previziunea sumbră a analiștilor financiar-bancari: Când va adera România la zona euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2024

Analiștii financiar-bancari locali se așteaptă ca România să adere la zona euro în 2035, potrivit rezultatelor unui sondaj al CFA România.

Valorile anticipate s-au situat într-un interval cuprins între 5 ani și 20 de ani, iar în cadrul sondajului unul dintre analiști fiind de părere că România nu va adera niciodată la zona euro (opinie care nu a intrat în calculul mediei), arată Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
Economist: BNR și Guvernul trebuie să ia băutura de pe masă și să strice „petrecerea” CITEȘTE ȘI Economist: BNR și Guvernul trebuie să ia băutura de pe masă și să strice „petrecerea”
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Toate statele membre ale UE, cu excepția Danemarcei, au obligația de a adopta euro ca monedă oficială și de a adera la zona euro. În acest sens, statele membre trebuie să îndeplinească așa numitele „criterii de convergență”.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
zona euro
moneda euro