Prețurile producției industriale au crescut

Prețurile producției industriale au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 10:06

Prețurile producției industriale pe total (piața internă și piața externă) au crescut cu 0,7% în luna mai a acestui an față de luna precedentă, cele mai importante scumpiri fiind înregistrate în industria energetică, unde prețurile au consemnat un avans de 1,2%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Prețurile consemnate în industria bunurilor de capital au urcat cu 0,7% în mai față de aprilie, cele din industria bunurilor intermediare s-au majorat cu 0,3% iar în industria bunurilor de uz curent creșterile de preț au fost de 0,3%. Scăderi de preț au fost înregistrate în industria bunurilor de folosință îndelungată (minus 0,06%), scrie Agerpres.

EXCLUSIV Deficitul bugetar pentru prima jumătate a anului. Nu e unul încurajator, dar iunie devine cea mai bună lună din acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Deficitul bugetar pentru prima jumătate a anului. Nu e unul încurajator, dar iunie devine cea mai bună lună din acest an

Comparativ cu luna mai 2023, prețurile producției industriale pe total (piața internă și piața externă) au scăzut cu 1%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins