Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB) au efectuat 23 de percheziții în București și Constanța, precum și în județele Ilfov, Galați, Gorj și Argeș, la firme de pază care ar fi înregistrat achiziții și prestări de servicii fictive, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ trei milioane de euro, reprezentând impozit pe profit și TVA de plată.
"Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2009 — 2014, în contabilitatea mai multor societăți comerciale active de pe raza municipiului București au fost înregistrate achiziții/prestări de servicii fictive, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 14 milioane lei (echivalentul sumei de aproximativ trei milioane de euro)", informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.
Procurorii au emis mandate de aducere pentru 22 de suspecți, iar împotriva lor s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ringier plătește 21 de milioane de euro pentru preluarea imobiliare.ro, plus 10 milioane de euro în următorii doi aniProcurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă și Direcției de Operațiuni Speciale.
Conform Agerpres, perchezițiile efectuate au avut loc la sediul firmei de pază G4S. Sursa citată precizează că firmele "fantomă" care au înregistrat achiziții și prestări de servicii fictive în contabilitatea G4S erau controlate de Ion Bîrcină, finul fostului judecător al Curții Constituționale, Toni Greblă. În dosar ar mai fi vizat și Liviu Târșea, fost patron al firmei G4S.