Partidul Social Democrat al cancelarului german Olaf Scholz a prezentat un plan de relaxare fiscală și sprijin pentru investiții

Partidul Social Democrat al cancelarului german Olaf Scholz a prezentat un plan de relaxare fiscală și sprijin pentru investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:44

Partidul Social Democrat (SPD) din Germania, condus de cancelarul Olaf Scholz, a prezentat un plan de relaxare fiscală și sprijin pentru investiții, în încercarea de a proteja locurile de muncă din industrie și de a atrage votanții pentru alegerile generale programate în septembrie 2025, transmite Reuters.

"Investitorii din Germania vor beneficia de reduceri fiscale", se arată în documentul strategic, o copie a căruia a fost obținută de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Clinicile Vista Vision din România, cumpărate de un fond de investiții CITEȘTE ȘI Clinicile Vista Vision din România, cumpărate de un fond de investiții
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Aceste măsuri vin ca răspuns la recesiunea economică în care se află Germania, confruntându-se cu creșterea șomajului, costuri ridicate ale energiei și competiția din partea Chinei și Statelor Unite pe piețele de export, scrie News.ro.

Strategia aprobată de prezidiul partidului SPD, care a format în 2021 o coaliție cu Verzii și Partidul Liberal Democrat (FDP), include și reduceri de impozit pe venit pentru 95% dintre contribuabili și o majorare treptată a salariului minim de la 12,41 euro la 15 euro. Totuși, documentul nu oferă detalii financiare despre cum vor fi finanțate aceste planuri.

SPD propune și bonusuri pentru achiziționarea de vehicule electrice fabricate local, pentru a stimula vânzările slabe în fața concurenței din partea importurilor mai ieftine din China. De asemenea, partidul solicită o revizuire a "frânei datoriei", pentru a compensa decenii de subinvestiții în infrastructura esențială, și propune sprijinirea producătorilor prin reducerea tarifelor pentru rețelele de electricitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
olaf scholz
germania