Economia Marii Britanii revine pe creștere

Economia Marii Britanii revine pe creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:06

Economia Marii Britanii a revenit la creștere în august, după două luni consecutive de stagnare, dovedind un ușor impuls de revenire, în timp ce guvernul laburist se pregătește să prezinte primul său buget, la sfârșitul acestei luni, transmite CNBC.

Economia a crescut cu 0,2% de la lună la lună, au arătat cifrele semnal publicate de Oficiul Național de Statistică, întrunind așteptările economiștilor chestionați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Fitch confirmă ratingul Bucureștiului: Credem că are mult mai multă flexibilitate decât alte municipalități din România CITEȘTE ȘI Fitch confirmă ratingul Bucureștiului: Credem că are mult mai multă flexibilitate decât alte municipalități din România
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Revenire a avut loc după o stagnare economică în iunie și iulie, în timp ce Marea Britanie a înregistrat o expansiune modestă, dar constantă, în aproape fiecare lună din acest an, scrie News.ro.

Marea Britanie a ieșit dintr-o recesiune superficială la începutul anului. Pe parcursul celor trei luni până în august, creșterea economică a Marii Britanii a fost de 0,2%, comparativ cu cea de 0,5% înregistrată în cele trei luni până în iulie.

”Economia Regatului Unit a avut o evoluție remarcabilă în primele luni ale anului 2024, cel puțin dacă sunt de crezut cifrele lunare ale PIB-ului. Dar aceleași cifre arată acum că această putere a fost de scurtă durată. Concluzia este că economia încă pare să crească într-un ritm rezonabil, dar citirile trimestriale de PIB, de 0,6/0,7% cu care ne-am obișnuit în primele două trimestre ale anului nu se vor repeta în a doua jumătate a anului. Anticipăm o creștere de 0,2% în al treilea trimestru, în general”, a declarat James Smith, economistul pentru piețe dezvoltate de la ING, într-o notă, la scurt timp după lansare.

Lira sterlină a crescut ușor față de dolarul american după publicarea datelor, tranzacționându-se în urcare cu 0,05%, la 1,3067 USD pe unitate.

Randamentele obligațiunilor guvernamentale din Regatul Unit au scăzut, pentru titlurile pe 10 ani fiind în jurul valorii de 4,211%, crescând brusc în ultimele zile.

România, printre statele cu cele mai scăzute rate ale locurilor de muncă vacante din UE în industrie, construcții și servicii CITEȘTE ȘI România, printre statele cu cele mai scăzute rate ale locurilor de muncă vacante din UE în industrie, construcții și servicii

Sectorul dominant al serviciilor din Regatul Unit a înregistrat o ușoară creștere de 0,1% în luna august, în timp ce producția și producția din construcții au crescut cu 0,5%, respectiv 0,4%.

Ministrul de Finanțe, Rachel Reeves, a salutat datele, spunând că revenirea economiei la creștere este ”prioritatea numărul unu” a guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
economie
marea britanie