O nouă achiziție regenerabilă a OMV Petrom

O nouă achiziție regenerabilă a OMV Petrom
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2024

OMV Petrom și-a extins parteneriatul cu Renovatio prin achiziția unei participații de 50% in proiecte de energie regenerabilă totalizând 130 MW. Prin această nouă tranzacție, portofoliul comun total deținut de cei doi parteneri depășește 1,1 GW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Aceasta tranzacție vine in completarea celei anunțate la începutul acestui an pentru achiziția unui pachet de 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești, care deține proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW.

Recoltarea de scoici și rapane în Marea Neagră a fost interzisă CITEȘTE ȘI Recoltarea de scoici și rapane în Marea Neagră a fost interzisă

Recent, OMV Petrom a finalizat tranzacția prin care cumpără integral Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari rețele de încărcare pentru vehicule electrice din România.

„Proiectele pentru reducerea amprentei de carbon, a noastră si a clienților noștri, sunt o componentă centrală a strategiei noastre. Circa o treime din investițiile de 11 miliarde de euro până în 2030 vor fi alocate proiectelor cu conținut redus și zero de carbon”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Finalizarea tranzacțiilor este prognozată să aibă loc în a doua parte a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiții. Părțile au decis să nu facă publică valoarea achiziției. Aceste noi proiecte au deja asigurat accesul la rețeaua națională de transport a energiei electrice.

“Ne bucurăm să avem alături Renovatio, care are o expertiză extinsă în proiecte de energie regenerabilă. Parteneriatele sunt foarte importante pentru accelerarea tranziției energetice: combinând punctele noastre forte, creăm un impact mai mare per total și contribuim la schimbarea către un mediu mai curat”, susține Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Gaze și Electricitate.

Proiectele vor fi dezvoltate, construite și operate în parteneriat cu Renovatio. Astfel, cei doi parteneri vor deține o capacitate comună totală instalată de peste 1,1 GW până in 2030.

„Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru cu OMV Petrom, țintind împreună către tranziția energetică și către o economie sustenabilă bazată pe inovație și tehnologii prietenoase cu mediul. Energia verde pe care o vom produce în cadrul proiectelor din portofoliul nostru comun este un pas esențial în direcția unui viitor aliniat cu obiectivele de mediu globale.”, a afirmat și Aurel Arion CEO Renovatio.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
renovatio
proiect
fotovoltaic
energie regenerabilă