Numărul americanilor care solicită ajutoare de șomaj este aproape de minimul ultimilor 45 de ani

Numărul americanilor care solicită ajutoare de șomaj este aproape de minimul ultimilor 45 de ani
scris 23 feb 2018

Numărul americanilor care au solicitat ajutoare pentru șomaj a scăzut săptămâna trecută la cel mai redus nivel din ultimii aproape 45 de ani, evoluție care indică o creștere puternică a numărului locurilor de muncă în luna februarie și un ritm solid de creștere economică, relatează Reuters.

Perspectivele economice favorabile au fost scoase în evidență, joi, și de un indice referitor la perspectivele activităților economice, care a crescut în ianuarie pentru a patra lună consecutiv, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Situația bună de pe piața muncii va continua să susțină cheltuielile de consum, chiar dacă vânzările cu amănuntul au scăzut în  ianuarie.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Aproape 80% dintre români au dificultăți legate de plata costurilor pentru educație, printre cele mai mari procente din UE CITEȘTE ȘI Aproape 80% dintre români au dificultăți legate de plata costurilor pentru educație, printre cele mai mari procente din UE

”Solicitările pentru benificii de șomaj au scăzut cu 7.000, la un nivel ajustat sezonier de 222.000 de cereri, pentru săptămâna încheiată pe 17 februarie, a anunțat joi Departamentul Muncii. Numărul solicitărilor a coborât la 216.000 la jumătatea lunii ianuarie, care a fost cel mai scăzut nivel după ianuarie 1973.

Analiștii intervievați de Reuters anticipaseră că numărul solicitărilor pentru indemnizații de șomaj va rămâne neschimbat, la nivelul de 230.000. Este pentru a 155-a săptămână consecutiv în care aceste solicitări se mențin sub nivelul de 300.000, care este asociat cu o piață a muncii solidă, fiind cea mai lungă perioadă după 1970, când piața era mult mai mică.

Piața muncii este ocupată aproape de nivelul maxim, cu o rată a șomajului de 4,1%, cel mai redus nivel din ultimii 17 ani.

O minută publicată miercuri de Rezerva Federală pentru ședința de politică monetară de la sfârșitul lunii ianuarie arată că reprezentanții instituției sunt optimiști în privința perspectivelor economice, iar unii dintre aceștia se așteaptă ca cererea mare de angajați să ducă la un moment dat la creșteri ale salariilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
americani