Nippon Steel l-a angajat pe Mike Pompeo să o consilieze în legătură cu acordul de preluare a US Steel

Nippon Steel l-a angajat pe Mike Pompeo să o consilieze în legătură cu acordul de preluare a US Steel
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2024

Cel mai mare producător de oțel din Japonia, Nippon Steel Corp, l-a angajat pe fostul secretar de stat american Mike Pompeo pentru a-l ajuta în efortul său de a achiziționa U.S. Steel, a declarat sâmbătă compania japoneză, citată de Reuters, preluată de News.ro.

”Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm alături de el pentru a sublinia și mai mult modurile în care achiziția de către Nippon Steel a U.S. Steel susține securitatea economică și națională a țării”, a declarat Nippon Steel.

Urmărește-ne și pe Google News
Microsoft estimează că pana informatică provocată de sistemul său de operare a afectat circa 8,5 milioane de calculatoare CITEȘTE ȘI Microsoft estimează că pana informatică provocată de sistemul său de operare a afectat circa 8,5 milioane de calculatoare

Agenția de presă Kyodo din Japonia și Bloomberg, care a relatat prima despre numire, au declarat că Pompeo a fost angajat în calitate de consilier.

Nippon Steel a declarat că lui Pompeo nu i s-a acordat un anumit post în cadrul companiei. Cel de-al patrulea producător de oțel din lume a adăugat că Pompeo, care a ocupat funcția de secretar de stat în timpul președinției lui Donald Trump, a fost o figură respectată atât în ​​rândul democraților, cât și al republicanilor.

Deși ambii producători de oțel au primit toate aprobările de reglementare în afara Statelor Unite pentru fuziunea propusă de 14,9 miliarde de dolari, ei se confruntă cu opoziție politică și control de reglementare din interiorul Statelor Unite.

Burduja: Până în 1 aprilie 2025 vom avea o definiție a consumatorului vulnerabil în sectorul energetic/ Acum un apartament gol din Primăverii, unde consumul este sub 100 de kWh, are același sprijin precum apartamentul unei familii cu trei copii CITEȘTE ȘI Burduja: Până în 1 aprilie 2025 vom avea o definiție a consumatorului vulnerabil în sectorul energetic/ Acum un apartament gol din Primăverii, unde consumul este sub 100 de kWh, are același sprijin precum apartamentul unei familii cu trei copii

Nippon Steel se confruntă și cu obiecții din partea puternicului sindicat United Steelworkers (USW), care se teme că înțelegerea ar putea duce la pierderea locurilor de muncă. Compania japoneză s-a angajat să onoreze acordurile dintre U.S. Steel și USW, oferind în același timp și alte angajamente.

Atât candidatul republican Trump, cât și președintele Joe Biden au spus că vor bloca înțelegerea.

Negociatorul cheie al Nippon Steel în legătură cu acordul, vicepreședintele Takahiro Mori, a vizitat Statele Unite în această lună, inclusiv fabricile din U.S. Steel, și s-a întâlnit cu părțile interesate și cu angajații, a declarat compania la începutul acestei săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
mike pompeo
nipon steel
us steel