Ministrul Dobre vrea să le închidă hotelurile de la mare fraților Micula. Viorel Micula: E o răzbunare a statului pentru că l-am dat în judecată

Ministrul Dobre vrea să le închidă hotelurile de la mare fraților Micula. Viorel Micula: E o răzbunare a statului pentru că l-am dat în judecată
scris 11 iul 2017

Ministerul Turismului a controlat zilele trecute mai multe hoteluri de pe litoral, amendând cu 50.000 de lei și cu retragerea certificatului de clasificare zece hoteluri ale fraților Micula. Practic, ministerul încearcă să închidă aceste hoteluri, dar agențiile de turism spun că pot depune contestație, iar unitățile să rămână deschise până la finalul sezonului.

Practic, pentru 10 din cele 12 hoteluri pe care frații Ioan și Viorel Micula le au pe litoral au fost retrase certificatele de clasificare, dar agenții de turism spun că și în aceste condiții ar putea funcționa în continuare, dacă vor depune contestații și procesele se vor lungi peste vară.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Frații Micula au scos la vânzare 11 hoteluri de pe litoral, cel mai mare pachet ofertat vreodată de un operator privat de turism din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Micula au scos la vânzare 11 hoteluri de pe litoral, cel mai mare pachet ofertat vreodată de un operator privat de turism din România

Contactat de Profit.ro, Viorel Micula crede că este o răzbunare a statului român, cu care cei doi frați sunt în proces. "Așa consideră ei că trebuie să se comporte și nu-i interesează ce pagube le fac firmelor, dar probabil că adevărul va ieși la suprafață. Tot ceea ce trebuie legal vom proceda împotriva lor, pentru că astfel de oameni nu se gândesc la binele nimănui, ci procedează după interese proprii", susține Micula.

Frații Ioan și Viorel Micula, proprietarii European Food, au câștigat în decembrie 2013 la Curtea de Arbitraj de la Washington un proces împotriva Româniai, ca urmare a sistării unui program de facilități fiscale, ei urmând să primească despăgubiri de circa 376 milioane lei, plus penalități. Curtea Constituțională a admis între timp, însă, că statul român nu este obligat să plătească suma respectivă, subliniind că obligația continuării unei scheme de ajutor nu se susține în cazul deciziei de suspendare a acesteia de către Comisia Europeană.

Pe de altă parte, agenții de turism de la mare s-au tot plâns în ultimii ani de starea jalnică a celor mai multe dintre hotelurile fraților Micula.

Cele zece hoteluri de la litoral sancționate sunt: Național (Mamaia), Unirea (Mamaia), Banat (Olimp), Clăbucet (Neptun), Romanța (Neptun), Bâlea (Neptun), Terra (Neptun), Caraiman (Neptun), Craiova (Neptun) și Slatina (Neptun)

În plus, hotelul Cerna din Băile Herculane a primit aceeași sancțiune.

"La controalele efectuate s-au constatat numeroase deficiențe printre care: fațadă deteriorată, mobilier uzat fizic și moral, instalații și obiecte sanitare din băile aferente spațiilor de cazare uzate și pătate, mocheta holurilor de acces către spațiile de cazare și cea din spațiile de cazare uzată și deteriorată, saltele uzate, deteriorate și pătate, tâmplăria, feroneria ferestrelor și ușile spațiilor de cazare, uzate", arată comunicatul ministerului.

Deficiențele semnalate la controalele actuale au fost consemnate și în procesele verbale întocmite în anii anteriori, însă măsurile dispuse în vederea remedierii nu au fost respectate. Patronii hotelurilor sancționate pot contesta sancțiunea în 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal, potrivit legislației.

În primăvară, frații Ioan și Viorel Micula au scos la vânzare 11 dintre cele 12 hoteluri pe care le dețin pe litoral, cumpărate la începutul anilor 2000, la "marea privatizare din turism". Cele 11 hoteluri, cu 2.700 de camere, reprezintă, practic, cel mai mare pachet scos vreodată la vânzare de un operator privat de turism din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
fratii micula
hoteluri
litoral
inchidere