Marea Britanie: Creșterea economiei în trimestrul doi a fost mai lentă decât s-a estimat anterior

Marea Britanie: Creșterea economiei în trimestrul doi a fost mai lentă decât s-a estimat anterior
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:22

Economia britanică a înregistrat o creștere sub așteptări în trimestrul doi din 2024, arată datele revizuite publicate luni de Oficiul Național de Statistică (ONS), transmite Reuters.

PIB-ul Regatului Unit a crescut cu 0,5% în perioada aprilie-iunie 2024, față de un avans de 0,6% previzionat anterior de ONS, și după un avans de 0,7% în primele trei luni din acest an, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Franța vrea să impoziteze mai mult companiile CITEȘTE ȘI Franța vrea să impoziteze mai mult companiile
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Analiștii se așteptau la un avans de 0,6% în trimestrul doi din 2024.

"Economia britanică a crescut în perioada aprilie-iunie 2024 mai puțin decât s-a estimat inițial, dar per ansamblu perspectivele privind PIB-ul s-au îmbunătățit considerabil de la începutul anului, în urma reducerii inflației, a scăderii dobânzilor și a unei stabilități politice mai mari după alegeri", a apreciat Gora Suri, economist la PwC.

Rata de economisire a gospodăriilor din Regatul Unit a urcat la 10% în trimestrul doi din 2024, de la 8,9% în primele trei luni din acest an, în timp ce PIB-ul per capita a crescut pentru al doilea trimestru consecutiv.

Banca Angliei (BoE) se așteaptă la o încetinire a creșterii, la 0,3%, în trimestrul trei din 2024, dar spre finalul anului creșterea va fi sprijinită de reducerea inflației și de scăderea dobânzilor.

Conferința Profit E-commerce, Profit.ro. Doina Vîlceanu, ContentSpeed, despre site-urile de vânzări: Nu poți să-ți iei Lăstun și să îl transformi în Maybach CITEȘTE ȘI Conferința Profit E-commerce, Profit.ro. Doina Vîlceanu, ContentSpeed, despre site-urile de vânzări: Nu poți să-ți iei Lăstun și să îl transformi în Maybach

Comparativ cu perioada aprilie-iunie 2023, PIB-ul Regatului Unit a înregistrat un avans de 0,7% în trimestrul doi din 2024, în timp ce analiștii se așteptau la o expansiune de 0,9%.

În urma revizuirii datelor ONS, pe ansamblul anului trecut, economia britanică a înregistrat o expansiune de 0,3%, ușor peste previziunea inițială, ce indica un avans de 0,1%.

Alte date separate publicate luni arată că în septembrie prețurile locuințelor din Marea Britanie au crescut cu 3,2%, comparativ cu perioada similară din 2023. Este cel mai semnificativ avans începând din noiembrie 2022. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
economie