Majorarea accizelor în Rusia afectează exporturile Bulgariei de băuturi alcoolice

Majorarea accizelor în Rusia afectează exporturile Bulgariei de băuturi alcoolice
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2024

Guvernul rus a decis în mod neașteptat să majoreze accizele la importurile de alcool, vin și flori tăiate din așa numitele "țări neprietenoase", cele care au impus Moscovei sancțiuni în urma invadării Ucrainei, inclusiv Bulgaria.

Această nouă măsură, care se va aplica până la 31 decembrie 2024, este inclusă într-un decret aprobat de Ministerul de Finanțe, conform publicației ruse RBC, scrie Novinite, citată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Decretul prevede majorarea semnificativă a accizelor pentru băuturile alcoolice tari, de la 9% la 20% din valoarea în vamă, cu o taxă minimă de trei euro pe litru la alcoolul pur 100%, de la nivelul actual de 1,4 - 1,5 euro. Pentru vin, acciza crește de la 20% la 25% din valoarea în vamă, dar nu mai puțin de doi euro pe litru. De asemenea, acciza pentru flori tăiate crește de la 5% la 20%, ajungând la minimum 0,3 euro pe kilogram.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Decizia este prezentată ca o măsură de protejare a pieței ruse, unde vinul și băuturile alcoolice importate sunt responsabile pentru aproape 40% și, respectiv, aproximativ 12% din consum. În august 2023, Rusia majorase accizele la vinurile din "țările neprietenoase", de la 12,5% la 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
accize
alcool
vin
bulgaria