Luptă strânsă între Chimcomplex și White Tiger pentru Oltchim, ofertele depășesc 100 milioane euro

Luptă strânsă între Chimcomplex și White Tiger pentru Oltchim, ofertele depășesc 100 milioane euro
scris 3 aug 2017

Doar două oferte, depuse de Chimcomplex Borzești (controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza) și de fondul de investiții White Tiger, sunt luate în calcul pentru vânzarea activelor combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, au declarat joi surse apropiate negocierilor, pentru News.ro.

”Două firme, Chimcomplex și White Tiger, au depus ofertă pentru mai multe grupe de active, iar toți ceilalți licitează pentru câte un pachet de active. Ofertele celor două companii pentru activele Oltchim pe care vor să le cumpere depășesc 100 milioane de euro, fiecare. Acum se poartă negocieri cu cei care au depus oferte, se analizează ofertele”, a precizat o sursă avizată, pentru News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Contactat de News.ro, avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai Oltchim, spune că negocierile sunt în derulare și nu poate face comentarii pe marginea acestor detalii.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Acum analizăm ofertele. Sperăm ca până la jumătatea lunii septembrie să fie desemnat câștigătorul licitației. Noi încercăm să accelerăm procesul. Așteptăm poziția oficială a Comisiei Europene, dacă este vorba de discontinuitate economică sau nu”, a spus Piperea, pentru News.ro.

Acesta afirmă că, în cazul în care Comisia Europeană consideră că este vorba de un ajutor de stat, atunci acesta nu va fi pus în sarcina cumpărătorului, ci rămâne la vânzător.

”Sperăm să convingem Comisia Europeană că nu e vorba de ajutor de stat”, a mai spus Piperea.

EXCLUSIV Proiectul care schimbă pensiile speciale. Normele actuale, valabile doar pentru cereri depuse până la 15 septembrie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proiectul care schimbă pensiile speciale. Normele actuale, valabile doar pentru cereri depuse până la 15 septembrie

Pentru cumpărarea de active ale combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvență, au fost depuse în total nouă oferte.

Surse aproapiate procesului de privatizare au declarat, pentru News.ro, că opt oferte au fost depuse până joi, 6 iulie, ora 18.00, termenul limită pentru depunerea de oferte angajante, însă nicio ofertă nu a fost depusă din partea grupului germano-polonez PCC, acționar minoritar al combinatului.

Cele opt oferte depuse până la termenul limită au venit de la Chimcomplex Borzești (controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza), IPP, Louisiana Chemical (SUA), GFR Group (Gruia Stoica, care a făcut o ofertă pentru vagoanele deținute de Oltchim), Aiotech, Dynamic SG Galați (care a mai cumpărat active de la Oltchim în 2013) și BNS Group.

A noua ofertă fost depusă de către fondul de investiții White Tiger, cu capitaluri americane și britanice, puțin după termenul limită, spun sursele citate.

Ofertele pentru cumpărarea de active ale Oltchim au fost depuse electronic.

Termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea pachetelor de active ale combinatului Oltchim, aflat în insolvență, a fost prelungit de două ori, ultimul termen fiind 6 iulie, ora 18.00.

Oltchim a intrat în procedură de insolvență la 30 ianuarie 2013, iar consorțiul format din Rominsolv SPRL și BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăți, prin nouă pachete de active.

Compania a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,68 milioane euro, în creștere cu 76% față de perioada similară a anului trecut, și o cifră de afaceri de 49,06 milioane euro, mai mare cu 30% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut.

Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.

viewscnt
Afla mai multe despre
chimcomplex
white tiger
oltchim