Investițiile nete realizate în economia națională au crescut

Investițiile nete realizate în economia națională au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 10:54

Investițiile nete realizate în economia națională au însumat 80,266 miliarde lei în semestrul I 2024,în creștere cu 5,6%, comparativ cu semestrul I 2023, anunță Institutul Național de Statistică (INS).

”În trimestrul II 2024 investițiile nete realizate în economia națională au însumat 45,758 miliarde lei, în creștere cu 5%, comparativ cu trimestrul II 2023. În semestrul I 2024 investițiile nete realizate în economia națională au însumat 80,266 miliarde lei, în creștere cu 5,6%, comparativ cu semestrul I 2023”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
A scăzut numărul de locuințe finalizate în România CITEȘTE ȘI A scăzut numărul de locuințe finalizate în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În trimestrul II 2024, comparativ cu trimestrul II 2023, investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 5%, creștere înregistrată la toate elementele de structură: utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 12%, la alte cheltuieli de investiții cu 4,4% și la lucrări de construcții noi cu 2%, scrie News.ro.

În semestrul I 2024, comparativ cu semestrul I 2023, investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 5,6%, creștere înregistrată la elementele de structură: alte cheltuieli cu 71,4% și la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 5,5%.

Scădere s-a înregistrat la elementul de structură lucrări de construcții noi cu 2,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
institutul național de statistică
economie
investitii