Germania înregistrează o creștere neașteptată a exporturilor

Germania înregistrează o creștere neașteptată a exporturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:37

Exporturile germane au crescut cu 1,3% pe lună în august, în condițiile în care analiștii se așteptau la o scădere, potrivit cifrelor oficiale și citate de boursorama.com.

Germania a exportat bunuri în valoare de 131,9 miliarde de euro în iunie, potrivit biroului de statistică Destatis, aceasta fiind a doua lună consecutivă în care exporturile au crescut, arată G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Analiștii intervievați de Factset se așteptau ca exporturile să scadă cu 1,8% în august.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
VIDEO Imagini comparate - Cum lucrează italienii la Autostrada Sibiu - Pitești pentru cel mai lung tunel rutier cu galerie dublă din România CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini comparate - Cum lucrează italienii la Autostrada Sibiu - Pitești pentru cel mai lung tunel rutier cu galerie dublă din România

Statele Unite au rămas principalul partener de export, cu o creștere de 5,5% în august, în timp ce China rămâne principalul furnizor, în ciuda scăderii importurilor cu 1,4%.

Exporturile către Uniunea Europeană au crescut cu 0,8% pe parcursul unei luni, adaugă Destatis.

Germania a importat mai puține bunuri în august (-3,4%), totalizând 109,4 miliarde de euro, ceea ce a dus excedentul său comercial la 22,5 miliarde de euro, cu aproape 6 miliarde de euro mai mult decât în iulie.

De notat că balanța comercială a Germaniei, care, din punct de vedere istoric, a fost un pilon al creșterii sale economice datorită unui excedent comercial puternic, nu mai joacă același rol motor ca odinioară.

Sectoarele-cheie ale automobilelor, mașinilor-unelte și produselor chimice au fost afectate de cererea globală slabă, ceea ce a afectat exporturile acestora.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Legea dezvoltărilor imobiliare va fi modificată după model francez. Limită de avans cerută cumpărătorului și asigurare pentru dezvoltatori CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Legea dezvoltărilor imobiliare va fi modificată după model francez. Limită de avans cerută cumpărătorului și asigurare pentru dezvoltatori

Întreruperile lanțurilor de aprovizionare în urma pandemiei Covid-19, urmate de războiul rusesc din Ucraina, și inflația determinată de prețul energiei importate au erodat, de asemenea, competitivitatea produselor „fabricate în Germania”.

Economia germană se străduiește să se redreseze după contracția din 2023: miercuri, guvernul este așteptat să prezinte o nouă previziune de contracție a PIB-ului cu 0,2 % în 2024, după creșterea de 0,3 % anticipată inițial.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
export