Facebook strânge date despre oameni, Europa vrea să controleze datele despre roboți

Facebook strânge date despre oameni, Europa vrea să controleze datele despre roboți

Sursa foto: Ekkasit Keatsirikul / dreamstime.com

scris 16 feb 2020

Comisarul UE pentru Piața Unică spune că Europa poate câștiga războiul pentru date industrial.

Europa a pierdut bătălia pentru a crea campioni digitali capabili să devanseze companiile americane și chineze în privința colectării datelor personale, dar poate câștiga războiul în ceea ce privește datele industriale, a declarat sâmbătă comisarul pentru Piața Unică, Thierry Breton, transmite Reuters, preluată de News.ro. Cantități uriașe de date, de la cât de rapid conducem mașinile la de cât timp au nevoie roboții să sorteze produse vor deschide un nou front în bătălia pentru dominația digitală, a declarat Brecon.

Urmărește-ne și pe Google News

Alarmată de dominația companiilor de tehnologie americane și chineze, cum ar fi Google, Amazon sau Huawei, Comisia Europeană renunță la atitudinea de ”lasă-mă să te las” de la începutul anilor 2000, amplificând presiunea reglementărilor pentru protejarea afacerilor sale.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Comisia Europeană urcă estimările de creștere pentru economia României în 2020 și 2021. Politicile fiscale și deficitul – riscuri majore CITEȘTE ȘI Comisia Europeană urcă estimările de creștere pentru economia României în 2020 și 2021. Politicile fiscale și deficitul – riscuri majore

Noua abordare va fi prezentată miercuri, când Breton va dezvălui noua strategie a blocului comunitar în domeniul datelor și inteligenței artificiale. ”Intrăm într-o nouă fază. Bătălia pentru date industriale începe acum, iar principalul câmp de luptă va fi Europa”, a spus Breton, fost ministru de Finanțe francez, într-un interviu.

Breton a arătat că UE are oportunitatea unică să câștige viitoarea etapă a revoluției digitale, centrată pe colectarea, gestionarea și analiza datelor pentru fabrici, transporturi, energie și asistență medicală. ”Europa este cel mai industrializat continent din lume. Statele Unite au pierdut mare parte din know-how în ultima etapă a globalizării. Trebuie să îl refacă. China are handicapuri legate de valoarea adăugată pe care le corectează”, a spus Breton. ”Cea mai mare parte a lanțului valorii industriale, de la grupuri mari la companii mici și mijlocii, se află astăzi în Europa. Acesta este motivul pentru care toți ochii sunt îndreptat în acest moment către Europa”, a adăugat acesta.

Eurostat: 41% dintre oamenii de știință și inginerii din România sunt femei, la egalitate cu media din UE CITEȘTE ȘI Eurostat: 41% dintre oamenii de știință și inginerii din România sunt femei, la egalitate cu media din UE

Comisarul, care a vorbit la conferința pentru securitate din Munchen, unde s-a întâlnit cu directorul general al Microsoft, înainte de a discuta cu fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, luni, la Bruxelles, este nerăbdător ca Europa să adopte o atitudine mai hotărâtă. “În acest sector, învingătorii de mâine nu vor fi neapărat învingătorii de astăzi”, a spus Breton, adăugând că marile platforme pentru servicii cloud care există astăzi vor fi probabil înlocuite cu ”platforme mini-clouds” mai descentralizate și mai sigure Fost director general al grupului francez de IT Atos și al grupului de telecomunicații Orange, Breton a spus că Comisia Europeană va prezenta miercuri o abordare pe trei direcții, constând în reglementări mai stricte, investiții în infrastructură și strategii specifice sectoarelor. Reuters a prezentat în ianuarie un proiect de document cu măsuri pentru crearea unei piețe unice a datelor, care ar putea să mai sufere modificări înainte de prezentarea de pe 19 februarie. Documentul include o serie de reguli noi, referitoare la utilizarea datelor la nivel transfrontalier, interoperabilitatea datelor și standarde.

Alte propuneri sunt renunțarea la reglementările în domeniul concurenței care împiedică schimburile de date și introducerea unor reguli pentru a împiedica platformele online mari să impună condiții unilaterale de acces. Europa va continua să fie deschisă pentru companiile din afara continentului, dar dorește să se folosească de baza sa industrială pentru a stabili reguli proprii, înainte să o facă alte continente, a arătat Breton.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
roboti
facebook