China are nevoie de aproape 440 de miliarde de dolari pentru a ecologiza zonele rurale. Tratarea apelor reziduale la sate este principal țintă în ceea ce ar fi o veritabilă “revoluție a toaletelor”.
China va avea nevoie de 3.000 de miliarde de yuani (440 de miliarde de dolari) în următorii 3 ani, pentru a îmbunătăți condițiile sanitate la sate și pentru a ecologiza mediul rural foarte poluat, potrivit unor oficiali guvernamentali citați de publicația People’s Daily, transmite Reuters, preluată de News.ro.
Fondurile vor fi necesare pentru a respecta standerdele statului de construcție a unor grupuri sanitare curate, tratarea deșeurilor casnice și construirea de centrale de tratare a apelor reziduale la sate, a anunțat jurnalul Partidului Comunist, care l-a citat pe An Xiaoning, un oficial al Ministerului pentru Afaceri Agricole și Rurale.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Statul chinez a alocat în acest an 7 miliarde de yuani pentru promovarea unei ”revoluții a toaletelor” în mediul rural și a altor 3 miliarde de yuani pentru îmbunătățirea mediului de viață pentru sătenii din vestul și centrul Chinei, a spus An. ”Războiul împotriva poluării” se află în cel de-al șaselea an, iar până acum s-a concentrat pe îmbunătățirea calității aerului în orașele industrializate de pe coasta de est.
Până acum s-au făcut prea puține eforturi pentru îmbunătățirea condițiilor de mediu din regiunile rurale, unde suprafețe mari de terenuri și de apă au fost contaminate de lipsa infrastructurii de tratare a reziduurilor, utilizarea excesivă a fertilizatorilor și a pesticidelor și de construcția de fabrici industriale care nu respectă standardele.
Ministerul Agriculturii s-a angajat anul trecut să ia măsuri pentru combaterea poluării în mediul rural, promițând să îmbunătățească infrastructura satelor și să combată obiceiurile proaste ale locuitorilor rurali. Cu toate acestea, ministerul a recunoscut că exită încă un deficit mare de finanțare.
China înceară și readucerea în circuitul agricol a unor terenuri, pentru a crește producția, în timp ce procesul de urbanizare continuă. Beijingul ia măsuri pentru ca până la sfârșitul anului 2020 aproximativ 90% din terenurile agricole contaminate să poată fi din nou cultivate.