CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, nu exclude riscul unei stagflații în economia Statelor Unite

CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, nu exclude riscul unei stagflații în economia Statelor Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 12:02

Directorul general al băncii americane JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a declarat că nu exclude stagflația în economia americană, chiar dacă recent a crescut încrederea că inflația este în declin, transmite CNBC.

”Aș spune că cel mai rău rezultat este stagflația – recesiune, inflație mai mare. Și apropo, nu exclud acest lucru”, a spus Dimon la o conferință de toamnă a Consiliului Investitorilor Instituționali din Brooklyn, New York.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Dezbaterea Harris - Trump. Fostul președinte îl menționează pe Viktor Orban. Vicepreședinta SUA amintește că ea a fost în România. Trump afirmă că imigranții mănâncă animale de companie. Harris: Liderii lumii râd de Trump CITEȘTE ȘI VIDEO Dezbaterea Harris - Trump. Fostul președinte îl menționează pe Viktor Orban. Vicepreședinta SUA amintește că ea a fost în România. Trump afirmă că imigranții mănâncă animale de companie. Harris: Liderii lumii râd de Trump
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Directorul general al celei mai mari bănci din SUA a facut comentariile într-un moment în care investitorii își îndreaptă atenția către semnele de încetinire a creșterii economice.

Datele recente au arătat că presiunile asupra prețurilor se îndreaptă spre ținta de inflație de 2% a Rezervei Federale, dar rapoartele privind ocuparea forței de muncă și producția au dezvăluit unele semne de atenuare a creșterii economice, scrie News.ro.

Investitorii vor primi câteva date cheie suplimentare săptămâna aceasta, indicele prețurilor de consum și indicele prețurilor de producător urmând să fie publicate miercuri, respectiv joi.

Dar Dimon se îngrijorează că o serie de forțe inflaționiste la orizont, cum ar fi deficitele mai mari și cheltuielile crescute pentru infrastructură, vor continua să adauge presiune asupra unei economii care încă este afectată de impactul ratelor mai mari ale dobânzilor.

Rata inflației din Germania, la cel mai scăzut nivel din iunie 2021 CITEȘTE ȘI Rata inflației din Germania, la cel mai scăzut nivel din iunie 2021

”Toate sunt inflaționiste, practic pe termen scurt, în următorii doi ani. Deci, este greu să te uiți la [ea] și să spui: „Ei bine, am ieșit din pădure”. Nu cred”, a spus Dimon.

Liderul băncii a avertizat anterior despre o încetinire economică. În august, el a spus că șansele unei ”aterizări lente” sunt în jur de 35% până la 40%, ceea ce sugerează că o recesiune este rezultatul cel mai probabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
jamie dimon
stagflație
economie
sua