Boeing caută o înțelegere cu lucrătorii săi intrați în grevă

Boeing caută o înțelegere cu lucrătorii săi intrați în grevă
Profit.ro
Profit.ro
scris sâmbătă, 18:12

Afectat de un ioncident de zubor de la începutul anului care a adus căderea acțiunilor pe bursă, fabricantul de avioane Boeing se confruntă acum și cu nemulțumirile muncitorilor săi.

Compania Boeing este nerăbdătoare să revină la masa negocierilor și să ajungă la o înțelegere cu lucrătorii de la fabricile sale de pe coasta de vest a SUA, care au intrat în grevă vineri, cea mai recentă criză pentru un producător de avioane aflat sub atenția atentă din partea autorităților de reglementare și a clienților americani, după ce un panou fix de ușă al unui avion 737 MAX s-a desprins în timpul zborului, în ianuarie, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Crizele tot mai mari au lovit acțiunile Boeing și au declanșat o schimbare în conducere. Acțiunile au scăzut vineri cu 2,3%, iar de la ânceputul acestui an cu aproape 38%, Boeing pierzând 58 de miliarde de dolari din valoarea de piață. Atât compania, cât și sindicatul au indicat că sunt dispuși să reia negocierile în curând.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
TABEL Motorina a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile Petrom din capitală CITEȘTE ȘI TABEL Motorina a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile Petrom din capitală

Aproximativ 30.000 de membri ai Asociației Internaționale a Mașinilor și Lucrătorilor din Aeronautică (IAM), care produc cel mai bine vândut 737 MAX și alte avioane Boeing în zonele Seattle și Portland, au votat pentru primul lor contract complet în 16 ani, iar 94,6% l-au respins și 96% au fost în favoarea unei greve. ”Este vorba despre lupta pentru viitorul nostru”, a spus Jon Holden, care a condus negocierile pentru cel mai mare sindicat al Boeing, înainte de a anunța rezultatul votului de joi seară.

Sindicatul se va întoarce la masa discuțiilor cât de repede poate, a spus Holden reporterilor, fără să spună cât timp crede că va dura greva sau când vor fi reluate discuțiile. Agenția de rating Fitch a spus că o grevă prelungită ar putea avea un impact operațional și financiar semnificativ, crescând riscul de retrogradare. Boeing a spus că este gata să revină la masa negocierilor, semn că ar putea îmbunătăți oferta sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
sua
greva