Extinderea aplicării mecanismului taxării inverse pentru anumite bunuri și servicii ar putea avea efecte pozitive în combaterea fraudei fiscale, a declarat ministrul Finanțelor, Anca Dragu, într-o intervenție avută în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Economice și Financiare - ECOFIN.
De asemenea, ministrul finanțelor a subliniat că România sprijină inițiativa Republicii Cehe pentru un proiect pilot ce ar viza aplicarea generalizată a taxării inverse pentru operațiunile interne care depășesc un anumit plafon.
Șeful MFP și secretarul de stat Gabriel Biriș au participat vineri, 15 ianuarie 2016, la Bruxelles, la reuniunea ECOFIN. În cadrul acesteia, miniștrii europeni au discutat despre programul de lucru al președinției olandeze ce are ca priorități consolidarea Uniunii Bancare, dezvoltarea Uniunii piețelor de capital, consolidarea și simplificarea semestrului european, promovarea acțiunilor îndreptate spre combaterea fraudei și evaziunii fiscale.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Un alt subiect inclus pe agenda ECOFIN a vizat utilizarea extinsă a mecanismului taxării inverse în contextul combaterii fraudei TVA în UE.
Celelalte subiecte abordate au avut în vedere: aprobarea Recomandării Consiliului privind politica economică a zonei euro, adoptarea concluziilor Consiliului referitoare la Analiza Anuală a Creșterii și la Raportul privind Mecanismul de Alertă și informarea de către Președinție asupra stadiului implementării Uniunii Bancare.