Activitatea economică din zona euro s-a contractat în mod neașteptat

Activitatea economică din zona euro s-a contractat în mod neașteptat
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:17

Activitatea economică din zona euro s-a contractat în mod neașteptat în septembrie, ca urmare a stagnării în sectorul serviciilor și a unei încetiniri tot mai accentuate în industria prelucrătoare, potrivit unui sondaj, transmite Reuters.

Încetinirea a fost generalizată: Germania, cea mai mare economie din zona euro, și-a accentuat declinul, iar Franța a alunecat din nou în teritoriul contracției, după impulsul dat de Jocurile Olimpice de la Paris din august, scrie G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Șeful ANRE vă anunță: Vă trimitem informări cu privire la încheierea perioadei de plafonare a prețurilor la energie! Ce veți afla din hârtia primită în poștă CITEȘTE ȘI Șeful ANRE vă anunță: Vă trimitem informări cu privire la încheierea perioadei de plafonare a prețurilor la energie! Ce veți afla din hârtia primită în poștă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Indicele compozit preliminar al managerilor de achiziții (PMI) pentru zona euro, compilat de S&P Global, a scăzut la 48,9 luna aceasta, de la 51,0 în august, și pentru prima dată din februarie a coborât sub pragul de 50 care separă creșterea de contracție.

Un sondaj Reuters prevedea o scădere ușoară la 50,5.

„Zona euro se îndreaptă spre stagnare”, subliniază Cyrus de la Rubia, analist la Hamburg Commercial Bank.

Eugen Rădulescu, despre criptomonede: E un joc paralel, nu intră în lumea reală. Nimeni nu-și pune întrebarea: de unde vine bogăția asta? CITEȘTE ȘI Eugen Rădulescu, despre criptomonede: E un joc paralel, nu intră în lumea reală. Nimeni nu-și pune întrebarea: de unde vine bogăția asta?

„Având în vedere scăderea rapidă a comenzilor noi și a portofoliului de comenzi, nu este nevoie de prea multă imaginație pentru a prezice o nouă slăbire a economiei”, a adăugat el.

PMI pentru servicii a scăzut la 50,5 de la 52,9 în august, sub scăderea de 52,1 estimată de analiști.

Activitatea de producție rămâne în contracție, iar declinul său s-a agravat de la 45,8 la 44,8 în septembrie, o scădere mai accentuată decât previziunile consensului (45,6).

viewscnt
Afla mai multe despre
economie
zona euro