Delta Dunării în flăcări. Peste 900 de hectare de vegetație mistuite în 11 incendii, în doar două zile de caniculă

Delta Dunării în flăcări. Peste 900 de hectare de vegetație mistuite în 11 incendii, în doar două zile de caniculă
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2024

Pompierii militari din județul Tulcea au intervenit, în primele zile ale acestei săptămâni, pentru stingerea a peste 11 incendii de vegetație uscată, miriște, culturi agricole și stuf, județul fiind, începând de luni, sub o atenționare de Cod roșu de caniculă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cele 11 incendii au afectat peste 900 de hectare de vegetație uscată, în unele cazuri ele amenințând culturi agricole, dar și gospodării private, informează Agerpres

„Numai în cursul zilei de luni, salvatorii tulceni au intervenit în zona Ostrovu Tătaru, de lângă localitatea Chilia Veche, pentru limitarea propagării unui incendiu la fondul forestier și la o cultură de grâu. Cu toate că incendiul se manifesta pe o suprafață extinsă, de aproximativ 500 de hectare, pompierii tulceni au reușit să salveze aproximativ 900 de hectare de grâu și să oprească extinderea flăcărilor la fondul forestier”, a precizat ISU Delta.

FOTO - CEO-ul PPC România, care a cumpărat afacerea Enel, explică ce se întâmplă cu sistemul energetic național și ce va urma: Își arată limitele tehnice. Birocrație și o abordare populistă! CITEȘTE ȘI FOTO - CEO-ul PPC România, care a cumpărat afacerea Enel, explică ce se întâmplă cu sistemul energetic național și ce va urma: Își arată limitele tehnice. Birocrație și o abordare populistă!

Purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Dan Năstase, a precizat că alte incendii au avut loc în apropiere de satul Victoria, unde luni au ars circa 300 de hectare, precum și la Babadag, Lunca și Vișina.

Pentru protejarea populației și pentru acordarea primului ajutor, la nivelul județului Tulcea au fost înființate peste 160 de puncte de prim ajutor, iar în municipiul reședință de județ sunt deschise 35. În aceste locuri, persoanele care au nevoie se pot retrage pentru a primi un pahar de apă și pentru a se răcori, toate locațiile fiind dotate cu aparate de aer condiționat, iar dacă situația o impune pot primi asistență medicală de urgență.

„Având în vedere temperaturile mari din această perioadă și riscul ridicat ca incendiile să se propage cu repeziciune din cauza vegetației foarte uscate, recomandăm populației să fie responsabilă. Să curețe terenurile din jurul caselor de iarba uscată, să nu igienizeze prin ardere terenurile agricole, iar resturile menajere și cele vegetale să nu le aprindă.

De asemenea, îi sfătuim pe cei care folosesc aparate electrice pentru răcirea încăperilor să nu le suprasolicite, să nu facă improvizații la instalația electrică, iar dacă lucrează cu aparate de sudură ori generatoare de scântei să ia toate măsurile de protecție împotriva incendiilor”, se arată într-un comunicat al ISU Delta.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunării
incendiu