Elon Musk anunță că va muta companiile din California din cauza unei legi privind transsexualii

Elon Musk anunță că va muta companiile din California din cauza unei legi privind transsexualii
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2024

Elon Musk a declarat că va muta sediile SpaceX și X în Texas, după ce o lege din California a blocat școlile să oblige profesorii să informeze părinții cu privire la modificările identității de gen a unui elev, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Aceasta este ultima picătură”, a declarat Musk pe X, la o zi după ce guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a semnat legea care a aprins războaiele culturale deja tensionate într-un an electoral american tumultuos, scrie News.ro.

FMI mizează în continuare pe o creștere economică mondială de 3,2% în acest an CITEȘTE ȘI FMI mizează în continuare pe o creștere economică mondială de 3,2% în acest an

”Din cauza acestei legi și a multor altora care au precedat-o, atacând atât familiile, cât și companiile, SpaceX își va muta acum sediul central din Hawthorne, California, la Starbase, Texas”, a anunțat Musk.

Multimiliardarul a mai spus că va transfera X, fostul Twitter, de la sediul său art-deco din San Francisco la Austin, o amenințare pe care a mai făcut-o, dar pe care nu a dus-o niciodată la bun sfârșit.

”M-am săturat să mă feresc de bande de drogați violenți doar pentru a intra și a ieși din clădire”, a mai scris Musk.

El a mutat deja sediul Tesla din Palo Alto, în Silicon Valley, în Austin, Texas, dar menține încă sediul central de inginerie în California.

Magnatul și-a exprimat un dispreț profund față de utilizarea ”pronumelor preferate” transgender, ironizând adesea practica de pe rețelele sociale și respingând-o ca făcând parte dintr-o agendă ”woke” care era periculoasă pentru societate.

Musk este tatăl unei fiice trans de care este înstrăinat și dă vina pe educația din școala privată din California pentru faptul că a făcut-o să fie de extremă stânga din punct de vedere politic și a întors-o împotriva sa.

Newsom a promulgat luni legea după un proces legislativ controversat care a opus o mână de consilii școlare care luptă pentru drepturile părinților activiștilor LGBTQ preocupați de bunăstarea elevilor vulnerabili.

Răzvan Avram, expert Unvinpezi.ro: Vinurile roze sunt foarte la modă, de câțiva ani buni. Ele rămân în continuare pe val, dar și mai tare vin din urmă vinurile spumante CITEȘTE ȘI Răzvan Avram, expert Unvinpezi.ro: Vinurile roze sunt foarte la modă, de câțiva ani buni. Ele rămân în continuare pe val, dar și mai tare vin din urmă vinurile spumante

Legea a inversat deciziile luate în districtele școlare conservatoare care obligau profesorii să informeze părinții în cazul în care un elev își schimba numele sau pronumele sau solicita să utilizeze facilități sau să participe la programe care nu corespundeau genului oficial.

Newsom, care este văzut ca o potențială alternativă la președintele Joe Biden în calitate de candidat democrat pentru Casa Albă, a avut dese schimburi de focuri cu conservatorii în legătură cu problemele de gen din școlile de stat.

Anul trecut, el a semnat o lege care stabilește amenzi pentru districtele școlare care interzic manuale care prezintă persoanele LGBTQ și alte grupuri marginalizate.

Musk s-a mai certat cu Newsom, care este un fost primar al orașului San Francisco, în timpul celor mai critice etape ale pandemiei Covid-19, când a contestat deciziile oficialilor sanitari ai orașului și ai statului.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
california