O româncă a prezentat, în premieră mondială, la Târgul Natural & Organic Products Europe, de la Londra, care s-a desfășurat în perioada 22-23 aprilie, un produs alimentar unic în lume, de concepție proprie, numit fructonată, obținut fără zahăr, fără fierbere și fără aditivi, din culturi ecologice, relatează Agerpres.ro.
La târgul de la Londra, cea mai mare expoziție europeană pentru produse naturale și ecologice, au fost prezente peste 700 de companii ca expozanți din 91 de țări și peste 10 mii de reprezentanți ai unor companii din domeniul alimentar. Din România au participat doar soții Simona și Ioan Bișboacă și o firmă de comercializare a apei.
Orădeanca - inginer în industria alimentară și cercetător - a reușit, împreună cu soțul ei, inginer, să transpună în producție a treia invenție din cele patru ale sale, premiate cu aur și argint la saloane mondiale de inventică (cel mai puternic antioxidant, propolisul diluat în apă, "marmelada crudă" și aditivul natural multifuncțional).
"Șapte ani a durat acest lung proces, de la dezvoltarea procesului de producție pas cu pas la modificarea utilajelor standard, de la alegerea fructelor proaspete la alegerea ambalajului și designul final al produsului, chiar și crearea unui cuvânt nou care să definească acest tip de produs inovativ. Noi l-am denumit fructonata și am creat chiar și standardele de calitate pentru acesta", a afirmat Simona Bișboacă.
Potrivit acesteia, fructonata nu este gem, dulceață sau marmeladă, ci un produs raw vegan, concentrat, cu cel mai mare conținut de fruct, doar cu zaharuri din fruct, bogat în vitamine, fibre și antioxidanți.