Asirom VIG, al treilea asigurător local în 2016, a revenit anul trecut pe profit și a raportat un câștig brut de 3,9 milioane de lei, cifra fiind sub ținta propusă prin bugetul stabilit de acționari în aprilie 2016, când s-a aprobat un rezultat brut de 13,5 milioane de lei.
“Nu am atins ținta de profit brut pentru că am sporit rezervele companiei. În opinia noastră, Asirom este pregătită să facă față și mai bine volumului de despăgubiri în creștere și acest aspect este foarte important pentru conducerea companiei”, a declarat, miercuri, directorul financiar al companiei, Dan Gătăianțu, într-o conferință de presă.
La rândul său, șeful companiei, Juraj Lelkes, a precizat că fără majorarea rezervelor profitul brut al Asirom ar fi fost mai ridicat în 2016, peste ținta aprobată de acționari.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ilia, Siveco: Lipsa proiectelor IT finanțate cu bani europeni a redus afacerile în 2016. Compania este profitabilăDatele prezentate de conducerea asigurătorului arată că primele subscrise au crescut anul trecut cu 45%, la 1,07 miliarde de lei, rezultat care a plasat compania pe locul trei în ierarhia de profil, după Allianz-Țiriac și Omniasig VIG.
Bugetul Asirom pe anul 2016 prevedea un avans al primelor la 800 milioane de lei, de la 740,6 milioane de lei în 2015, cifra fiind depășită pe fondul majorării veniturilor din polițe RCA, unde compania, alături de alți asigurători, a profitat de ieșirea de pe piață a Astra Asigurări și Carpatica Asig, societăți cărora Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a retras autorizația din cauza problemelor legate de capitalizare.
Asirom este parte a grupului Vienna Insurance Group, care mai deține pe piața românească asigurătorii Omniasig și BCR Asigurări de Viață.