Afacerile Adeplast au urcat cu 13% în 2016 și ar putea avea un avans similar în acest an

Afacerile Adeplast au urcat cu 13% în 2016 și ar putea avea un avans similar în acest an
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 11 ian 2017

Producătorul de materiale de construcții Adeplast, deținut de antreprenorul Marcel Bărbuț, a încheiat anul trecut cu o creștere cu 13% a cifrei de afaceri, la 346 milioane lei (circa 77 milioane euro) și estimează pentru 2017 o tendință similar, dacă nu vor interveni schimbări majore în plan politico-economic.

“La începutul anului trecut anunțam o creștere de minim 5%, și așteptam chiar un avans cu două cifre, în condițiile în care evoluțiile din domeniul construcțiilor și-ar fi păstrat parcursul prognozat. Ei bine, iată că obiectivele noastre au fost și anul trecut realiste și am reușit o creștere de 13%. Considerăm că anul 2016 a fost unul extrem de bun pentru AdePlast și pentru zona construcțiilor, în general. Iar dacă nu vor interveni schimbări majore în plan politico-economic, 2017 se poate înscrie pe același traseu”, declară Marcel Bărbuț, proprietar Adeplast.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania a livrat anul trecut 1,2 milioane de metri cubi de polistiren, echivalentul a 12 milioane de metri pătrați de termosistem, depășindu-și obiectivul de 1 milion metri cubi.

La export, Adeplast a înregistrat o creștere de 36%, la 4 milioane de euro, față de 2015.

Fabrica Den Braven de la Buftea a intrat oficial în portofoliul gigantului francez Arkema CITEȘTE ȘI Fabrica Den Braven de la Buftea a intrat oficial în portofoliul gigantului francez Arkema

“Evoluțile pozitive pe care le înregistrăm la export arată că AdePlast își consolidează de la an la an poziția pe piețe cu tradiție în ceea ce privește calitatea materialelor. Și vorbim aici de Austria, Germania, Marea Britanie, Grecia. În același timp, volumele cele mai mari le-am înregistrat în Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova. Produsele cele mai cerute pe aceste piețe sunt polistirenul EPS 80+, tencuiala siliconată și adezivul super plastic de înaltă rezistență – AFN”, precizează Alex Bărbuț, Export &  Development Manager AdePlast.

Pe segmentul hidroizolațiilor, Adeplast a raportat un avans de 47%.

La nivel național, Adeplast a înregistrat cele mai mari vânzări în Muntenia (cu București), urmată de Moldova și Transilvania.

AdePlast are 270 de angajați și  trei platforme industriale situate în Oradea, Ploiești și Roman, unde produce adezivi și mortare uscate, vopsele, tencuieli decorative, lacuri și emailur  și tencuieli decorative.

Compania are în derulare o investiție de 15 milioane euro în construirea unei fabrici noi în parcul industrial din Oradea, în urma unei înțelegeri cu Consiliul Local.

viewscnt
Afla mai multe despre
adeplast
rezultate
investiții