Primul producător român de film nominalizat la Oscar, Ada Solomon, actorul Victor Rebengiuc, medicul pediatru Mihaela Bălgrădean de la Spitalul "Marie Curie”, jurnaliștii echipei de investigații a GSP, echipa feminină de spadă a României, profesorul de matematică Mihai Bălună de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Capitală, Cosmina Simiean-Nicolescu, directorul general al Direcției de Asistență Socială București, primarul comunei vasluiene Pădureni, Temistocle Diaconu, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, ofițerul Florin Oprea, rănit în Afganistan, și echipa de handbal CSM București sunt premianții Galei “România autentică. România pozitivă”, organizată, luni seară, de agenția de presă News.ro, pentru a sărbători un an de activitate.
Câteva sute de persoane - premierul Sorin Grindeanu, miniștri, parlamentari, autorități locale, șefi de instituții publice, profesori, medici, personalități din domeniile cultură sau sport, jurnaliști - participă, la Hotel Radisson, la Gala “România autentică. România pozitivă”, organizată de agenția de presă News.ro pentru a sărbători un an de activitate alături de partenerii, clienții și prietenii săi.
Jurnaliștii News.ro i-au premiat pe oamenii despre care au scris pe parcursul anului și care reprezintă modele pentru noi și pentru cititorii noștri.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Premiile acordate la Gala “România autentică. România pozitivă”:
1. Premiul pentru ”Dedicare profesională” a fost acordat medicului pediatru Mihaela Bălgrădean, doctor în medicină, profesor universitar, șef secție la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie”. Lucrează de 33 de ani în spitalul numit pe vremuri Budimex, adică din 1984. A vindecat mii de copii ,iar sute au rămas în viață grație profesionalismului și devotamentului său . Dar anul 2016 a fost cel mai greu din întreaga sa carieră. O explozie de boli acute extrem de severe la zeci de copii, într-un interval scurt de timp, a stârnit emoții , dar și o luptă continuă pentru viețile plăpânde, pentru a câștiga încrederea părinților, pentru supraviețuire. A reușit.
Premiul a fost înmânat de Elvira Gheorghiță, jurnalist News.ro.
2. Premiul pentru “Curajul de a lupta pentru adevăr” a fost acordat echipei de investigații a GSP - Cătălin Tolontan, Mirela Neag și Răzvan Luțac. Anul trecut, românii au văzut o nouă dimensiune a corupției din sănătate. Una înspăimântătoare. Au aflat cum le sunt puse în pericol viețile de dezinfectanții folosiți în spitale. Și aceasta pentru că niște jurnaliști au strâns informații, au investigat și și-au asumat riscul de a spune adevăruri, de a înfrunta autorități și de a le pune față în față cu propriile erori.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Levente Bara, “Regele Condimentelor”, antreprenorul budist care a vândut francezilor Supremia: Am mers la sapă de la 6 ani, așa s-a născut ambițiaPremiul a fost înmânat de Cristian Citre, jurnalist News.ro.
3. Premiul pentru “Performanță și spirit de echipă” a fost acordat echipei feminine de spadă a României - Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu -, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Au continuat tradiția în sportul nobleței și onoarei și au scris o nouă pagină în istoria participării olimpice românești. În ciuda tuturor greutăților, au crezut în izbândă până la sfârșit și au reușit să aducă bucuria deplină în inimile românilor de pretutindeni. Din păcate, au fost singurele care au pus culoarea strălucitoare a aurului pe cenușiul tot mai pronunțat al performanțelor sportive tricolore.
Premiul a fost înmânat de premierul României, Sorin Grindeanu.
4. Premiul “Performanță în Educație” a fost acordat profesorului de matematică Mihai Bălună - "antrenorul geniilor". Predă matematica de 40 de ani, iar de 37 de ani se ocupă de olimpici, de mii de olimpici. Din 1990 este profesor de matematică la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din București. Nu a fost interest să plece în străinătate și să predea la școli celebre din afară. Profesorul de olimpici își amintește cum s-a gândit la o problem două săptămâni. Se gândea continuu. Pe stradă, în metrou, făcea o pauză când ajungea unde avea treabă. Apoi, o lua de la capăt. Și tot așa, până când a reușit. Așa se obține și excelența în Matematică: cu pasiune și perseverență.
Premiul a fost înmânat de Ileana Toma, jurnalist News.ro.
5. Premiul pentru “Lupta de a schimba destine” a fost acordat Cosminei Simiean-Nicolescu, director general al Direcției Generale de Asistență Socială București. A înțeles și a demonstrat că misiunea asistenței sociale este să asigure servicii de calitate, adaptate celor mai vulnerabili dintre noi. A dezvoltat în Capitală o rețea de 12 creșe, prima policlinică socială, prima spălătorie destinată persoanelor fără adăpost, primul spital pentru jucării, primul magazine în care cei aflați la nevoie pot face cumpărături plătind în muncă în folosul comunității. Pregătește deschiderea unei bănci de alimente, pentru a transforma risipa alimentară în sprijin oferit celor cu care soarta n-a fost tocmai generoasă.
Premiul a fost înmânat de Răzvan Vasile, director comercial la Alexandrion Grup.
6. Premiul "Talent și verticalitate" a fost acordat actorului Victor Rebengiuc. Nu joacă sau interpretează pe scenă sau pe peliculă roluri. Le trăiește. A primit indicații regizorale de la Ciulei, Pintilie, Ion Cojar, Vlad Mugurși Yuri Kordonsky. A interpretat peste 50 de personaje la Teatrul Bulandra și la Teatrul Național. În film, a fost de la Bologa la Moromete, de la Scatiu la Busuioc și doctoral Poenaru, de la Pampon la Nicky Ardelean. Vocația, inspirația, talentul sunt coordonate ale carierei sale. Victor Rebengiuc nu a putut fi alături de jurnaliștii News.ro în această seară, însă a transmis câteva cuvinte.
7. Premiul pentru "Curajul de a crede în victorie" a fost acordat echipei de handbal CSM București, câștigătoarea Ligii Campionilor. Ne-au readus în atmosfera incendiară a marilor arene sportive. Ne-au făcut să trăim din nou emoția înfruntărilor pe muchie de cuțit și să ne ținem răsuflarea la „ruleta” loviturilor de departajare. Au fost cele mai bune din România și apoi dintre campioanele Europei, chiar la debutul lor în întrecerea elitelor. Au readus în țară după 52 de ani trofeul continental cel mai râvnit și nu se gândesc să îl cedeze.
Premiul a fost înmânat de Adrian Petculescu, jurnalist News.ro.
8. Premiul “Devotament pentru comunitate” a fost acordat primarului comunei vasluiene Pădureni. Acum are 65 de ani. Si ultimii 27 si i-a petrecut ca primar al unei comune cu 4000 de locuitori, risipiți in 7 sate, in cel mai sărac județ al țării, Vaslui. Și-a dorit să ii ducă pe toți în Occident, să vadă ce înseamnă civilizatia. Locuiește în aceeași casă bătrânească a părinților și are o mașină veche. Două ateliere de încălțăminte cu 16 angajați sunt cei mai importanți investitori din comună, iar bugetul annual este de 3,2milioane de lei. Primarul a construit, însă, după propriile schițe, o piscină, un teren de sport cu 400 de locuri cu nocturnă, un muzeu al satului, parcuri rustice cu terase, o bibliotecă și un cămin cultural, cabinet medicale, a înființat un serviciu public de gospodărie comunală și încă are planuri.
Premiul a fost înmânat de Tina Mardale, jurnalist News.ro.
CITEȘTE ȘI Helios Phoenix își extinde prezența pe piața industrială din România prin achiziția celui de-al treilea parc logistic9. Premiul "Arbitru al corectitudinii in business" a fost acordat președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. România și-a propus, încă din anii 1990, să aibă o economie de piață funcțională și să încurajeze competiția. Acum 20 de ani își începea activitatea un organism esențial pentru defășurarea în bune condiții a unei competiții oneste – Consiliul Concurenței, instituție autonomă. Scopul principal a fost protecția, menținerea și stimularea concurenței, dar și promovarea și apărarea intereselor consumatorilor. Din 2009, instituția are același președinte, care a traversat guvernările și a adus în economie noi mecanisme și practici ale economiei de piață, în concordanță cu normele Uniunii Europene. În plus, a dovedit că activitatea unei instituții se poate desfășura independent politic, fără a ține cont de presiunile din zona de business și cu transparență față de toți cei implicați și mass-media.
Premiul a fost înmânat de Sorin Melenciuc, jurnalist News.ro.
10. Premiul pentru "Eroism și simț al datoriei" a fost acordat sublocotenentului Florin Oprea. Are 24 de ani și încă de pe băncile Academiei Forțelor Terestre a dorit să participe la o misiune externă. În august 2016 a plecat în Afganistan, unde a fost comandant de pluton infanterie, având în subordine 27 de militari. În 26 septembrie, în timpul unei misiuni de patrulare, vehiculul în care se afla a detonat un dispozitiv explozibil improvizat, în urma căruia a fost rănit, alături de trei dintre colegii săi. A fost evacuate și spitalizat în Germania, dar gândul lui a rămas la oamenii din pluton. După doar o lună, a cerut să se întoarcă în Afganistan, pentru a fi alături de subordonații lui. Și-a comandat în continuare oamenii, raportând cu mândrie, la final, Misiune îndeplinită! Pentru curajul și devotamentul său a fost decorat de președintele României.
Premiul a fost înmânat de Ștefan Pană, jurnalist News.ro.
11. Premiul pentru “Diplomație prin cinematografie" a fost acordat producătorului Ada Solomon. Lucrează cu unii dintre cei mai importanți regizori români de mai bine de 20 de ani. A coordonat producția unor filme recompensate cu premii la mari festivaluri internaționale și este primul producător român care are în palmares un trofeu Ursul de Aur și o nominalizare la premiile Oscar. Este membru în board-ul Academiei Europene de Film, dar și mentor pentru generații de cineaști. Spune despre cariera sa că a început ca muncă și s-a transformat în pasiune. Nu crede că punctul central al unui film este povestea. Ci oamenii. Adoră Bucureștiul. Și are un sfat pentru oricine vrea să reușească: să crezi, până la capăt, în ceea ce faci și să faci ceea ce faci, indifferent ce, cât de bine poți tu, să fii convins că ai făcut tot ce se putea face pentru lucrul acela.
Premiul a fost înmânat de Cristina Marcu de la Carrefour România.
De asemenea, la Gala News.ro au fost acordate trei premii speciale:
Premiul Special “Leadership și Management performant” i-a fost acordat lui Haluk Kurcer, președintele Kanal D România, post care a avut o creștere constantă și semnificativă pe piața media autohtonă, astfel încât la 10 ani de la lansare, împliniți pe 1 martie, se află în top trei televiziuni din România.
Al doilea premiu special, Premiul aniversar "20 de ani în slujba oamenilor prin tehnologie”, a fost oferit Vodafone România, compaie care în această primavară aniversează 20 de ani de activitate și care de-a lungul istoriei sale în Romania a schimbat viețile oamenilor în mai bine, prin tehnologie, și i-a susținut să își urmeze calea, prin inovație.
CITEȘTE ȘI ANAF cheamă firmele cu datorii mari la eșalonăriPremiul special “Curajul de a spune Nu" a fost acordat Protestatarului Român. Revoluția română ne-a învățat să spunem “NU”. Apoi, am învățat și alte cuvinte, dar acesta și-a păstrat forța, chiar dacă a sărit o generație. Avem acum o cultură a protestului. Și, mai ales, avem experiența protestului de succes. Începutul lui 2017 a arătat că protestatarul român a devenit o forță, indiferent în ce loc din București sau din tară alege să se exprime. Protestatarul român primește un premiu, care este înmânat pe pagina de Facebook a News.ro.
Gala News.ro are ca parteneri Alexandrion Grup Romania, Carrefour, UP Romania, Banca Transilvania, Auto Cobălcescu (dealer BMW), Iqos.ro, Aura Natural Gold Water, enRose, Easypost, OMV Petrom.
Agenția de presă News.ro s-a născut din dorința și voința unor jurnaliști de agenție cu mare experiență de a oferi în continuare conținut de calitate, relevant, adaptat condițiilor actuale de piață. Agenție independentă, News.ro este răspunsul nostru jurnalistic la realitățile din piața media, afectată de influențe politice, economice și de degradarea politicilor editoriale și a modului în care se practică jurnalismul.