Infirmierii sunt înlocuiți cu roboți în cel mai nou spital din Anglia

Infirmierii sunt înlocuiți cu roboți în cel mai nou spital din Anglia
scris 19 nov 2019

Marea Britanie combină noile tehnologii și creează un nivel de conectivitate similar celui adus de smartphone-uri pentru pacienții și cadrele medicale din cel mai nou spital.

Deschis de Universitatea Stanford, noul spital se află chiar în campusul Stanford Health Care.

Urmărește-ne și pe Google News

Pacienții vor avea la dispoziție o aplicație numită MyHealth. Prin intermediul acesteia pot fi realizate o serie întreagă de acțiuni, de la contactarea sau chemarea unui asistent medical, la reglarea temperaturii și luminilor.

Aceeași aplicație oferă inclusiv o funcție de ghidare a pacienților pe culoarele spitalului către diverse puncte de interes gen lifturi sau toalete.

Oamenii de știință au creat un robot care-și modifică dimensiunea CITEȘTE ȘI Oamenii de știință au creat un robot care-și modifică dimensiunea

Partea cea mai interesantă este legată însă de roboții cu care este dotat spitalul. Aceștia iau în primire transporturile de medicamente și le stochează în magazie sau le aduc direct la farmacia spitalului.

23 de mașini automatizate se ocupă pe partea de igienă cu ridicarea gunoiului și strânsul rufelor murdare. Acestea sunt chemate de numeroșii senzori montați în saloanele și pe culoarele spitalului.

Medicii și asistenții pot monitoriza mai mulți pacienții dintr-o cameră specială și cu ajutorul alertelor furnizate de sistemul integrat direct către telefoanele mobile ale acestora.

Același nivel de integrare a fost implementat și în cazul echipamentelor de RMN și a altor sisteme de radiografiere și analiză.

Cei de la Stanford spun că spitalul a fost gândit să poată fi upgradat cu noi tehnologii, când acestea apar. De exemplu, infrastructura de comunicare ar putea fi mutată, dacă este necesar, pe 5G.

Toate aceste tehnologii au un preț pe măsură. Construirea acestui spital a costat 2.1 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
spital
roboti
medicina