CAU o mică măcelărie cu băcănie și steakhouse la Piața Floreasca, chiar față în față cu fostul Madame Pogany. Au fost tot felul de coferarii și cafenele acolo, dar nu au avut viața lungă. Cred că au vrut să-l facă mai întâi doar magazin de carne de calitate, când l-au deschis prin vară, și acum două luni au adăugat mese ca să-l facă și mic restaurant. Sau, pur și simplu au deschis băcănia înainte ca bucătăria să fie gata.
Au o bucătărie destul de mare în spate, după un perete de sticlă, pare bine utilată. În minusculul salon din față au galantarele cu cărnuri și câteva mese, iar în față, pe trotuar, încă două. Nu m-au lăsat să fac poze, ca să nu le fure cineva conceptul, presupun.
CAU e o măcelărie cu carne proaspătă de vită și de porc aduse din Spania și salamuri (charcuterie). În meniu am văzut și pui, au și hamburgeri și ceva mâncare cu sos. Eu am luat un boeuf bourguignon și un mușchi de vită, bune, amândouă. Și supa de legume a fost destul de bună, dar atât de clocotită că am stat aproape jumătate de ceas ca să mă pot atinge de ea. Nu am văzut frigider de vinuri, nici măcar niște rafturi, țineau câteva sticle pe un dulap.
Eu și omul de la CAU ne-am antipatizat reciproc și vizibil încă din prima clipă. Eram curios să văd dacă și cu alții e la fel ostentativ distant, însă nu a mai intrat vreun client cât am stat eu acolo, ca să fac o comparație. Și am stat mult, nepermis de mult pentru un prânz, cu toate că nu mai aveau altceva de făcut și pe altcineva de servit.
Prețurile sunt rezonabile la CAU, și eu văd un raport mai bun calitate / preț decât la giganticii lor vecini Vacamuuu. Sunt sigur că le va merge și fără mine client…