AlmaCalma Guesthouse, o căsuță săsească din satul Alma Vii (Sibiu), care și-a deschis porțile pentru turiști destul de recent, a pornit din dorința a doi fotografi de a „salva” o casă veche.
Achiziționată în 2018, AlmaCalma Guesthouse are patru camere diferite, dar și peste 5.000 de metri pătrați de curte și poată găzdui până la 8 persoane.
„Noi suntem fotografi, un cuplu, prieteni de o viață. Și, un lucru pe care simțeam amândoi că ni-l dorim și de care aveam din ce în ce mai multă nevoie era de natură, de liniște și de frumos. Și într-o ultimă zi de vacanță am descoperit acest loc care ni s-a părut extraordinar de frumos și am întrebat dacă există o casă de vânzare. Era una singura, chiar vis-a-vis de biserica fortificată.
Iar din dorința mai veche a noastră de a salva o casă, am achiziționat-o pe aceasta în 2018 și de atunci am trecut prin foarte multe încercări. Salvarea unei case e genul acela de experiență care îți schimbă total viața, îți dă o grămadă de lecții și trebuie să descoperi foarte multe și despre arhitectură, construcții, dar și despre tine, cât poți duce și cât poți lupta pentru visul tău”, spune, la emisiunea (Re)Descoperă România de la PROFIT NEWS TV, Irina Groza, co-fondator AlmaCalma Guesthouse.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Co-fondator Joyard: La turistul român se vede creșterea nivelului de traiAlmaCalma Guesthouse se adresează turiștilor care vor să se bucure de liniște, natură, de timp petrecut cu ei înșiși.
„Alma Vii nefiind un loc de trecere, cine ajunge acolo chiar își dorește să fie acolo. Nu e o trecere spre o altă localitate. E puțin izolat. Trebuie să-ți dorești să ajungi acolo și deja e un anumit gen de turism. În general, oameni ca noi care au călătorit foarte mult, care au muncit deja mult și au nevoie de altceva, de luxul acesta al plictiselii, al liniștii, de un loc în care să mergi și să nu faci nimic.
Acest „să nu faci nimic” înseamnă, de fapt, un timp pentru tine, în care mintea ta poate să rezolve probleme, te poți gândi mai profund la niște lucruri, poți să fii creativ, să-ți stimulezi cumva imaginația, să-ți încarci bateriile, iar oamenii care au fost până acum atrași de casa noastră, mulți dintre ei au fost și sunt artiști, oameni din domeniul artelor vizuale, iubitori de design, de lucruri frumoase și oameni care au nevoie de liniște pentru a crea”, mai spune Irina Groza.
Zona este și foarte ofertantă din punct de vedere turistic. Însă, antreprenoarea le recomandă vizitatorilor „să nu facă nimic”, ci doar să se bucure de liniște și natură.
„Ce recomandăm noi celor care vin la noi este, în primul rând, să nu facă nimic. Dar dacă cineva e totuși dornic să facă lucruri, are ce să facă. Sunt orașe foarte frumoase aproape, precum Sibiu, Sighișoara, Mediaș, Târgul Mureș. Satele sunt parca și mai interesante pentru amatorii de turism cultural. În zonă se poate face turism culinar, yoga, călărie, ciclism”, precizează aceasta.
„Turismul în România are mari șanse să se dezvolte, dacă va fi cumva și susținut și vom învăța poate de la alții care sunt puțin înaintea noastră”, completează ea.