„Bacalaureat”, desemnat cel mai bun film într-o limbă străină de către National Society of Film Critics

„Bacalaureat”, desemnat cel mai bun film într-o limbă străină de către National Society of Film Critics
scris 7 ian 2018

Lungmetrajul „Bacalaureat” al lui Cristian Mungiu a fost desemnat, sâmbătă seară, cel mai bun film într-o limbă străină de către National Society of Film Critics.

Filmul „Bacalaureat", pentru care Cristian Mungiu a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes 2016, a concurat cu „Faces Places”, de Agnès Varda, și „120 Battements par minute”, de Robin Campillo, potrivit nationalsocietyoffilmcritics.com.

Urmărește-ne și pe Google News

Lungmetrajul românesc a primit 35 de voturi, relatează News.ro.

Anul trecut, „Toni Erdmann”, coproducție cu participare românească, regizată de Maren Ade, a fost aleasă de National Society of Film Critics cel mai bun film într-o limbă străină.

Spectacolele de pe Broadway au generat în 2017 încasări record de peste 1,6 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Spectacolele de pe Broadway au generat în 2017 încasări record de peste 1,6 miliarde de dolari

Lungmetrajul „Lady Bird”, regizat de Greta Gerwig, a fost recompensat, cu patru trofee de către National Society of Film Critics, inclusiv la categoria „cel mai bun film”.

Pelicula, cu Saoirse Ronan în rol principal, a obținut premii și la categoriile „cel mai bun regizor”, „cel mai bun scenariu” (Gerwig) și „cea mai bună actriță în rol secundar” (Laurie Metcalf).

Cea mai bună actriță în rol principal a fost desemnată Sally Hawkins, pentru interpretările din „The Shape of Water” (r. Guillermo del Toro) și „Maudie” (r. Aisling Walsh).

Daniel Kaluuya a fost recompensat pentru rolul principal din „Get Out”, iar cel mai bun actor în rol secundar a fost desemnat Willem Dafoe, pentru „The Florida Project”.

Barack Obama, primul invitat al emisiunii pe care David Letterman o realizează pentru Netflix CITEȘTE ȘI Barack Obama, primul invitat al emisiunii pe care David Letterman o realizează pentru Netflix

Anul trecut, „Moonlight” a fost marele câștigător al premiilor oferite de critici. Lungmetrajul lui Barry Jenkins a primit patru trofee, inclusiv pentru cel mai bun film.

NSFC este formată din 59 de critici, prezidată de Justin Chang, de la Los Angeles Times. Fondată în 1966, societatea își selectează membrii din echipele publicațiilor din Statele Unite, inclusiv The Wall Street Journal, The New Yorker, The Village Voice, The Christian Science Monitor și NPR.

 

Anul acesta, criticii au votat pentru a 52-a oară filmele și cineaștii preferați.

viewscnt
Afla mai multe despre
film
balaureat
premiu
mungiu
critici