CEC Bank a emis obligațiuni de încă 163 de milioane de euro pe piața internațională

CEC Bank a emis obligațiuni de încă 163 de milioane de euro pe piața internațională
scris 16 nov 2023

CEC Bank a atras 162,6 milioane de euro prin suplimentarea emisiunii lansate în februarie 2023, scadentă în februarie 2028, cu un nou plasament de obligațiuni senior nepreferențiale eligibile MREL (Cerințe minime pentru fondurile proprii și pasivele eligibile).

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Alpha Bank, Banca Transilvania, CITR, Nordis Group, UniCredit Bank - DETALII AICI

Emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,6 ori raportat la volumul indicat inițial de „100 milioane euro (estimat)”, iar între investitori se numără bănci, companii, fonduri de pensii, administratori de active și firme de asigurări.

Urmărește-ne și pe Google News

Banca de stat a ajuns la un volum total al emisiunii din februarie, după redeschidere, de 281,9 milioane de euro, în timp ce tragerile cumulate în cadrul programului de împrumuturi pe termen mediu au ajuns la 414 milioane de euro.

Programului de emisiune permite împrumuturi de până la 600 de milioane de euro.

Raiffeisen Bank International se pregătește să voteze al doilea cel mai mare dividend din istorie pentru subsidiara din România. Dividende de peste 900 de milioane de euro în 20 de ani CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank International se pregătește să voteze al doilea cel mai mare dividend din istorie pentru subsidiara din România. Dividende de peste 900 de milioane de euro în 20 de ani

Fondurile sunt destinate consolidării bazei de capital a CEC Bank.

„Suntem la un nivel foarte confortabil în ceea ce privește cerințele de capital, iar redeschiderea emisiunii deja existente de la începutul acestui an are și rolul de a îmbunătăți lichiditatea instrumentelor emise de bancă în piața secundară. În perioada următoare vom continua să ne concentrăm pe planurile noastre de dezvoltare, de creștere și de atragere de resurse și capital pentru a finanța economia românească”, a declarat Bogdan Neacșu, director general al CEC Bank.

Obligațiunile vor fi listate la Bursa de Valori din Luxemburg și la Bursa de Valori București.

CEC Bank S.A. a mandatat Grupul Citi, Grupul Erste și Grupul Raiffeisen Bank International în calitate de Joint Bookrunners și Raiffeisen Bank România S.A. cu rolul de Co-Manager pentru emisiune. Casa de avocatură Dentons a asigurat consultanța juridică a emitentului iar Joint Bookrunner-ii au fost consiliați de Casa de avocatură Clifford Chance, prin birourile din București și Frankfurt.

CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 69 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru al anului 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
obligatiuni
mrel