Cum a reușit să-și salveze business-ul unul dintre cei mai renumiți cofetari ai Bucureștiului? Ana Consulea, Fondator Zexe Braserie și Zelato, a dezvăluit, la PROFIT NEWS TV, metodele prin care a reușit să-și mențină afacerea pe linia de plutire, deși activează în zona HoReCa, o industrie afectată puternic de pandemie.
„Ceea ce ne-a salvat pe noi a fost această adaptabilitate pe care o avem. Ne-am reorientat foarte rapid și n-am avut nicio teamă față de trecerea în online. S-a întâmplat foarte repede. Iar pe partea de vânzări, într-adevăr, toată partea de social media ne-a ajutat să comunicăm cu clienții noștri foarte ușor”, explică Ana Consulea.
Trecerea în online nu a fost însă singura strategie adoptată de aceasta în pandemie.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Ne-am schimbat și liniile de business. Spre exemplu, din linia de business care se ocupa de evenimente am deschis o gelaterie în parc. De asemenea, am redus și cheltuielile care nu mai erau atât de necesare”, adaugă antreprenoarea, care se consideră norocoasă pentru clienții pe care îi are.
„Noi am reușit prin intermediul comunicării să păstrăm legătura cu ei. Ne-am dat seama cât de important este să îți creezi un microclimat în jurul afacerii tale. Și lucrul ăsta ne-a ajutat să depășim perioada grea de anul trecut. Într-adevăr, de anul acesta lucrurile s-au îmbunătățit chiar dacă mai există anumite restricții. Am păstrat și partea de online, dar am continuat și pe partea fizică”, mai spune aceasta.
Anul următor, Ana Consulea are în plan deschiderea unui nou business, tot în zona de cofetărie și gelaterie.