PROFIT NEWS TV Co-fondator Calif: România a devenit o zonă bună pentru anumite țări mai puțin dezvoltate de a-și trimite oamenii să muncească. Apare însă o problemă - Dacă angajatul după 3 luni vrea să facă altceva, imediat îți poate pleca

PROFIT NEWS TV Co-fondator Calif: România a devenit o zonă bună pentru anumite țări mai puțin dezvoltate de a-și trimite oamenii să muncească. Apare însă o problemă - Dacă angajatul după 3 luni vrea să facă altceva, imediat îți poate pleca
scris 28 iun 2023

România a ajuns o țară care începe să se bazeze tot mai mult pe muncitorii străini, pe măsură ce forța de muncă locală migrează către zone mai bune, atât din punct de vedere salarial, cât și legislativ, a spus, la PROFIT NEWS TV, Radu Tănase, co-fondator al lanțului de restaurante Calif.

Profit.ro a anunțat recent că un val masiv de muncitori din Bangladesh se îndreaptă spre România, dar sunt dezvăluite primele nemulțumiri: Foarte mulți nu rămân, ci pleacă rapid spre Germania și Portugalia

Urmărește-ne și pe Google News

„Forța de muncă străină este categoric benefică pentru că România a ajuns acea țară, și asta se întâmplă încă din 2017, care are nevoie de forță de muncă proaspată, care să-și dorească să muncească în domeniile în care muncitorii români nu vor să o mai facă și au ales că meargă către o zonă mai bună. România a devenit o zonă bună pentru anumite țări mai puțin dezvoltate de a-și trimite oamenii să muncească aici, la acest tip de muncă. HoReCa și construcțiile sunt cele mai uzitate”, afirmă acesta.

PROFIT NEWS TV Ministrul Turismului prezintă bilanțul sezonului turistic: Strict pentru litoral avem o creștere de doar ...1%! CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Ministrul Turismului prezintă bilanțul sezonului turistic: Strict pentru litoral avem o creștere de doar ...1%!

Procesul de aducere de muncitori străini în țară nu este unul extrem de dificil, continuă el, însă este îngreunat din cauza volumului foarte mare de cereri care vin către Inspectoratul General pentru Imigrări.

„Dacă eu aduceam în 2018 muncitori în maxim 3 luni de zile, astăzi totul se întâmplă în 6-8 luni. Deci, cumva, trebuie sa preconizezi când vei avea nevoie de el, adică cu mult înainte să ai efectiv nevoie. Trebuie să-ți faci o strategie extrem de bună.

În ceea ce privește costurile, aici e o problemă. De obicei, noi, antreprenorii investim foarte mulți bani pentru a aduce acești muncitori în țară. Iar dacă angajatul după 3 luni vrea să facă altceva, imediat îți poate pleca, lucru care este total nedrept pentru orice ramură a industriei care importă forță de muncă.

Trebuie să lucrăm foarte mult la legislație în așa fel încât și angajatul, dar și angajatorul să fie protejați. Banii angajatorului pe care îi investește efectiv în acel angajat să fie cumva protejați”, mai spune Radu Tănase.

viewscnt
Afla mai multe despre
calif
muncitori straini
radu tanase
deficit forta de munca