VIDEO Profit.ro TV - Andrei Spătaru, fondator Missions Team: Am refuzat 4 fonduri de investiții. Deși produsul e foarte bun și bate concurenți internaționali, când vrei să lucrezi cu firme globale trebuie să fii și tu un furnizor global

VIDEO Profit.ro TV - Andrei Spătaru, fondator Missions Team:  Am refuzat 4 fonduri de investiții. Deși produsul e foarte bun și bate concurenți internaționali, când vrei să lucrezi cu firme globale trebuie să fii și tu un furnizor global
scris astăzi, 07:00

Startup-ul tech Missions Team, care a dezvoltat o platformă ce ajută echipele din cadrul companiilor să interacționeze și să învețe prin diferite jocuri și misiuni, a ajuns la peste 100 de clienți, dintre care 80% sunt din România. Urmează însă și scalarea în afara granițelor țării.

„Nișa asta vine dintr-o nevoie. Durerea pe care am vrut să o rezolvăm era să avem o aplicație prin care să conectăm echipa și să lucrăm în continuare remote, dar să creăm acel angajament și implicare al echipei, să ne cunoaștem unii pe alții. La început am vrut să creăm prin intermediul aplicației teambuilding-uri virtuale și am dezvoltat partea aceasta, după care am realizat că se pot face mult mai multe lucruri și am dezvoltat partea de microlearning și gamificare. Și, practic, problema pe care o rezolvăm astăzi este în principal legată de cum creăm engagement în cadrul echipelor folosind tehnologia și gamificarea”, spune, la Profit.ro TV, Andrei Spataru, fondator Missions Team.

VIDEO Profit.ro TV - Lucian Popescu, co-fondator Avocatul Digital: Dacă am muta puterea din outsourcing în dezvoltarea de produse proprii, am pune România pe harta lumii în domeniul IT / Călin Popescu, co-fondator Avocatul Digital: Pe lângă Europa, avem d CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Lucian Popescu, co-fondator Avocatul Digital: Dacă am muta puterea din outsourcing în dezvoltarea de produse proprii, am pune România pe harta lumii în domeniul IT / Călin Popescu, co-fondator Avocatul Digital: Pe lângă Europa, avem d
Urmărește-ne și pe Google News

Aplicația a fost realizată în principal pentru companiile din segmentul de IT, însă poate fi utilizată și de către companiile din alte domenii, precum medical sau vânzări. Cei mai mulți clienți ai startup-ului vin însă din zona de tehnologie.

Accesarea aplicației se poate face pe bază de abonament lunar.

„Există niște misiuni în cadrul aplicației și fiecare misiune are niște puncte alocate și un clasament propriu și colegii sunt stimulați să împărtășească sau să răspundă la diverse provocări care pot fi mai distractive, de cunoaștere reciprocă, dar pot să se ducă și în zona de învățare și empolyment advocacy.

Nu vrem să suplinim interacțiunea live. În continuare cred că este cea mai valoroasă, dar problemele rămân aceleași. Angajații, chiar și atunci când se revăd, nu știu de unde să pornească discuțiile, de unde să le reia. Aplicația ajută oamenii să țină legătura unii cu alții. Iar partea de microlearning ajută angajații să-și reamintească lucrurile învățate prin diferite provocări.

De 6 luni încoace am făcut o pivotare și oferim inclusiv partea de crearea de conținut și de administrare”, spune Andrei Spătaru.

VIDEO Profit.ro TV Alexandra Boroș, co-fondatoare SQB Robotics: Ne uităm spre Orientul Mijlociu sau SUA. Vorbim cu potențiali investitori pentru o rundă de finanțare de 250.000 euro CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV Alexandra Boroș, co-fondatoare SQB Robotics: Ne uităm spre Orientul Mijlociu sau SUA. Vorbim cu potențiali investitori pentru o rundă de finanțare de 250.000 euro

Cea mai mare provocare în momentul de față, adaugă el, este scalarea aplicației în străinătate.

„Deși produsul e foarte bun și bate concurenți internaționali, când vrei să lucrezi cu firme globale trebuie să fii și tu un furnizor global și aici e o mare provocare pentru noi, cum penetrăm piața marilor corporații, cei care au peste 2.000-3.000 de angajați.

A doua mare provocare e la scalare. Planul nostru e să ne reorientam de la vânzări directe la  găsirea de parteneri locali care să ne promoveze mai departe. Vrem întâi să verificăm modelul de parteneriat în piața din Marea Britanie și, dacă funcționează, vrem să-l scalăm în Europa și SUA. Am gândit platforma din start în limba engleză”, precizează antreprenorul.

VIDEO Profit.ro TV - Răzvan Szilaghi, Deputy CEO AIC Trucks: O tendință generală în piață este de a reduce consumul. Foarte multă tehnologie care vine inclusiv în zona de camioane grele, subiectul electrificării e tot mai prezent CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Răzvan Szilaghi, Deputy CEO AIC Trucks: O tendință generală în piață este de a reduce consumul. Foarte multă tehnologie care vine inclusiv în zona de camioane grele, subiectul electrificării e tot mai prezent

Deocamdată ne-am finanțat singuri. Deși ne-au curtat 4 fonduri de investiții, le-am refuzat deocamdată. La partea de scalare, după ce validăm partea cu parteneriatele, e foarte posibil să luăm în calcul una dintre oferte. În momentul de față, nu banii sunt problema, ci validarea procesului de implementare la clienți și partea de parteneriate în alte țări. Discuțiile le ținem deschise, dar cred că pentru noi este mai avantajos când avem discuția cu investitorii să le arătăm exact proiecțiile. Momentan nu avem nevoie neapărat de bani, ci de know how.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrei spătaru
missions team