Platforma Move Mountains, care conectează instructorii de sporturi în aer liber cu cei pasionați de acest tip de activități, a fost lansată în iarna anului 2023 în nouă stațiuni din România, atrăgând deja 40 de colaboratori. Urmează o rundă de finanțare, dar și extinderea în străinătate.
„Acest proiect a pornit din pasiunea noastră pentru munte și natură, în principal pentru partea de iarnă, pentru ski și snowboard. Este o platformă de tip marketplace care conectează oamenii cu activități din turismul de aventură într-un mod rapid și simplu.
Pe de-o parte oferim simplitate clienților de a-și alege și programa următoarea experiență la munte, iar pe de cealaltă parte oferim un tool de marketing și de gestiune instructorilor și ghizilor montani care aleg să-și listeze activitatea pe platforma noastră.
În sezonul de iarnă ce a trecut am avut 40 de colaboratori din 9 stațiuni din România ca instructori de ski și snowboard. Acum, lucrăm la dezvoltarea platformei pe întreaga durată a anului, astfel încât să existe activități precum hiking, climbing, ture cu bicicleta, rafting etc..”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Raul Cojocaru, co-fondator Move Mountains.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Platforma Move Mountains a atras investiții totale de 15.000 de euro în urma participării la două programe de accelerare.
„Până în momentul de față noi ne-am finanțat din surse proprii și am mai fost ajutați de finanțarea obținută în cadrul anumitor programe de antreprenoriat. Momentan, lucrurile au mers bine, dar, cu siguranță ne uităm și către o finanțare. Însă, cred că cel mai important lucru în momentul de față este să lansăm produsul, să luam feedback pe întreaga durată a anului pentru a vedea exact ce mai este de îmbunătățit la produs.
Acum ne concentrăm pe lansarea produsului, care va fi funcțional pe întreaga durată a anului. Suntem în discuții cu organizatorii, instructorii pentru a-i atrage pe platformă și cu potențiali clienți, astfel încât să vedem exact care sunt obiceiurile lor când aleg să meargă în drumeție la munte, cu bicicleta. Vrem să înțelegem comportamentul lor și să-i ajutăm prin intermediul platformei, să le aducem un plus de valoare”, afirmă acesta.
Raul Cojocaru mai spune și că, față de acum 3-5 ani, startup-urile ridică finanțare mult mai greu. Investitorii sunt mult mai atenți atunci când aleg să investească într-un business, iar procesul durează mult mai mult.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Cristian David, CEO Klap.ro: Ne dorim și o prezență fizică regională prin deschiderea unor birouri. Am validat deja conceptulEl mai adaugă și că proiectul Move Mountains urmează a fi scalat și peste hotare, fiind vizate țări precum Serbia și Bulgaria.
„Ne gândim să-l scoatem și în afara României, să nu rămânem doar la stadiul de produs național.Pe termen scurt, planul este să ajungem la 10 tipuri diferite de activități pe platformă, pe termen mediu ne vedem extinderea platformei în țări precum Serbia și Bulgaria, sunt foarte mulți români care merg la ski, iar pe termen lung ne dorim să devenim un produs cunoscut la nivel mondial”, precizează Raul Cojocaru.