Și-a transformat pasiunile în afaceri, iar acum îi ajută și pe alții să facă același lucru. Armina Popeanu, specializată în arhitectură și design interior, are 9 ani de experiență în antreprenoriatul creativ, ajungând deja la al treilea business.
Prima afacere fondată de aceasta a fost în domeniul producției de genți și pantofi, creând brandul Lyria, ca mai apoi să se reîntoarcă la prima sa pasiune, arhitectura. Astfel, ea a fondat aBC - a Business of Creativity, un business care oferă antreprenorilor din domeniul creației mentorat, și studio-ul de arhitectură Aarchitects.
„Antreprenorii creativi sunt mai sustenabili financiar dacă încep un business cu un plan. Și ăsta este unul dintre lucrurile pe care noi la aBC - a Business of Creativity punem mult accent. Practic, ajutăm antreprenorii creativi să-și creeze un business plan și să-și ducă mai departe businessul început din pasiune într-unul care să poată să deservească cu adevărat”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Armina Popeanu, fondatoarea aBC - a Business of Creativity.
Practic, compania aBC - a Business of Creativity îi învață pe antreprenorii din domeniile creative cum să facă business și să-și transforme afacerile în unele sustenabile pe termen lung.
„Toate facultățile te pregătesc să fii un foarte bun specialist, dar nu îți spun mai departe cum poți monetiza toată această creativitate a ta. Ce produci în urma unui proces ideatic aduce foarte multă satisfacție antreprenorilor creativi, dar foarte rar este și un produs care să fie adaptat nevoilor pieței.
Noi contribuim cu cunoștințe de business pe toate palierele, de la planul de business, care e atât de important, la a comunica pe nevoile clienților, un lucru pe care nu foarte mulți antreprenori creativi îl fac, la a seta structura de preț corectă, promovare și multe altele”, spune aceasta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Mihai Lilea, fondator Tura9: Urmează să încheiem o rundă de finanțare, după care vrem să ne extindem în toată țaraBusinessul aBC - a Business of Creativity a fost finanțat prin obținerea unui grant european în valoare de 60.000 de euro.
„Avem un an de la finanțare și s-a simțit faptul că am început un business cu un capital. Finanțarea a fost intermediată printr-un administrator de granturi, lucru care a făcut întregul proces să fie mult mai accesibil și mai ușor. Aș sfătui pe orice vrea să ia fonduri să aibă un om dedicat. Vrem să monetizăm mai mult decât facem până acum întrunirile de antreprenoriat creativ, dar vreo să o facem într-un mod precaut, astfel încât să fie sustenabil pe termen lung”, precizează Armina Popeanu.
„Cea mai mare barieră a antreprenorilor din domeniul arhitecturii este lipsa cunoștințelor de business. Trebuie să se educe în această zonă. Sunt foarte multe birouri care rămân la un stadiu mic și nu ajung să fie un business sustenabil pe termen lung. Și atunci, m-aș uita în zona asta de scalabilitate mai mult, ce pot face birourile de arhitectură să scaleze. Pe de altă parte, promovarea e importantă. Foarte mulți arhitecți merg în continuare pe recomandări. Ar fi necesară o promovare activă”, mai spune aceasta.