Aurel Ștefan, director comercial la Domeniile Ostrov, spune, la emisiunea PROFIT LIVE DE la PROFIT NEWS TV, că anul acesta se așteaptă la o creștere cu cel puțin 20% a producției vin față de 2022. De asemenea și producția de legume și fructe este în creștere. Există în schimb probleme cu forța de muncă.
Cei mai importanți experți în domeniu vor participa la Maratonul Vinului, programat să fie organizat de PROFIT NEWS TV pe 31 august, cu sprijinul Un Vin pe Zi
„Este o creștere față de anul trecut cu undeva la peste 20% pentru producția de struguri, iar la legume și fructe este o creștere și mai bună datorită primăverii ploioase. Avem, spre exemplu, creșteri și de 62% la mazăre verde de gradină. Avem creștere bună și pe zona de roșii.
Pe partea de vinuri avem în plan să achiziționăm o linie de îmbuteliere. Avem deja trei linii, dar ne mai trebuie încă una pentru a reuși să îmbuteliem cât mai mult vin într-un timp record”, spune acesta.
Domeniile Ostrov este și unul dintre cei mai mari producători de vin din România, a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 45 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 12 procente față de 2021. Anul trecut, compania produs 9 milioane de litri de vin.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„În continuare avem probleme cu personalul, nu găsim atâția oameni de câți avem nevoie și din cauza asta suferim la partea de recoltat, îmbuteliat, plantat. Avem o mare problemă. Cred că toată țara are această problema cu personalul. Noi încercăm să suplinim lipsa de personal, deja am adus echipe din afară de indieni, pakistanezi, acum vrem să luăm și nepalezi.
Ne adaptăm situației. Avem oameni care sunt vechi, dar personalul este pe zi ce trece mai mic, mulți pleacă în străinătate și suntem forțați să ne aducem echipe de străini. E soluție de moment. Ne-am dorit ca oamenii să fie mai bine susținuți prin măsuri guvernamentale ca să nu plece în afară”, precizează Aurel Ștefan.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Marius Luican, General Manager Reveal Marketing Research: De fiecare dată când apar anxietăți, recomandarea redevine un fenomen puternic în decizia de cumpărareProdusele companiei sunt distribuite atât către segmentul de retail, cât și în HoReCa, iar o parte din producție merge și către export.
„Cea mai mare parte o vindem către retaileri. De la an la an avem o creștere semnificativă și pe HoReCa. Anul trecut am avut peste 50% creștere față de 2021 și estimăm creștere și anul acesta. O mică parte merge și la export”, mai spune acesta.
Compania deține un areal viticol de 1.200 de hectare în județul Constanța, DOC Oltina și IG Terasele Dunării și 200 de hectare viță de vie cu struguri de masă.
„Piața conservelor a crescut, dar, din păcate, noi nu avem atâta materie primă cât avem solicitări sau cât putem noi să procesăm să vindem. Am început cu 3 milioane de unități acum câțiva ani. Acum am ajuns la 15 milioane, iar anul ăsta estimăm 20 de milioane de bucăți îmbuteliate”, precizează Aurel Ștefan.